La jornada es va celebrar el passat dijous 5 de març al Restaurant Sol i Vi de Sant Sadurní d'Anoia. Es tracta de la segona jornada que organitza l'empresa Labnostrum - Laboratori d'Anàlisis Enològics, amb l'objectiu de ser el soci analític dels cellers i els enòlegs, aportant solucions, seguretat i tranquil·litat. A través de l'anàlisi dels vins, per tenir en tot moment el control de l'elaboració. Així doncs la jornada va girar entorn a com l'anàlisi de vins s'està convertint en una eina fonamental pels enòlegs per valorar i preveure l'evolució dels vins i poder actuar. La jornada va començar amb la recepció dels assistents, en els que se'ls va fer entrega de la documentació i es va presentaar la segona jornada. Fernando Zamora – Catedràtic d'Enologia URV i President del grup d'experts en Tecnologia de la OIV, va obrir el primer torn de conferències, on va parlar sobre les "Noves dades sobre les funcionalitats dels tanins enològics; Principals resultats del grup de treball de la OIV ". Tot seguit, Mario Weibel – Doctor en Enginyeria Química – Responsable I+D+i de TDI, va fer una xerrada sobre el "Control de qualitat del raïm, glucònic i efectes en l'evolució i treballs en el vi ". A mig matí es va fer una pausa i un cafè. Després, es va procedir a seguir amb la jornada, que va donar lloc a l'última conferència a càrrec d'Antonio Palacios - Doctor en Biologia , Professor Associat de la UR i Gerent de Laboratorios Excell Ibérica. "Marcadors Químics i Microbiològics de l'evolució del vi ". Per últim es va procedir a fer una ronda de preguntes i tancament de la jornada. El dia va acabar amb un pica-pica. | |
| |
|