L’ACE-CEEC assisteix la 2ª jornada tècnica de Labnostrum “Eines de control d’evolució dels vins”

La jornada va tractar l'anàlisi dels vins per aconseguir el control de l'elaboració

La jornada es va celebrar el passat dijous 5 de març al Restaurant Sol i Vi de Sant Sadurní d'Anoia. Es tracta de la segona jornada que organitza l'empresa Labnostrum - Laboratori d'Anàlisis Enològics, amb l'objectiu de ser el soci analític dels cellers i els enòlegs, aportant solucions, seguretat i tranquil·litat. A través de l'anàlisi dels vins, per tenir en tot moment el control de l'elaboració.

Així doncs la jornada va girar entorn a com l'anàlisi de vins s'està convertint en una eina fonamental pels enòlegs per valorar i preveure l'evolució dels vins i poder actuar.

La jornada va començar amb la recepció dels assistents, en els que se'ls va fer entrega de la documentació i es va presentaar la segona jornada.

Fernando Zamora – Catedràtic d'Enologia URV i President del grup d'experts en Tecnologia de la OIV, va obrir el primer torn de conferències, on va parlar sobre les "Noves dades sobre les funcionalitats dels tanins enològics; Principals resultats del grup de treball de la OIV ".

Tot seguit, Mario Weibel – Doctor en Enginyeria Química – Responsable I+D+i de TDI, va fer una xerrada sobre el "Control de qualitat del raïm, glucònic i efectes en l'evolució i treballs en el vi ".

A mig matí es va fer una pausa i un cafè. Després, es va procedir a seguir amb la jornada, que va donar lloc a l'última conferència a càrrec d'Antonio Palacios - Doctor en Biologia , Professor Associat de la UR i Gerent de Laboratorios Excell Ibérica. "Marcadors Químics i Microbiològics de l'evolució del vi ".

Per últim es va procedir a fer una ronda de preguntes i tancament de la jornada. El dia va acabar amb un pica-pica.

jornada labnostrum 2020 2

jornada labnostrum 2020

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation