Celebrada la segona sessió del Taller de Tast amb els Champagnes de Station Oenotechnique de la Champagne

Amb la presència de l´Enòleg Maxemilien Bernardeu, es va fer un tast de diferents Champagnes experimentals amb manoproteïnes, tanins i diferents licors.

El dia 25 de febreres va celebrar la segona sessió del taller de tast.
En aquesta sessió han sigut el Sr. Maxemiliien Bernardeu de Station Oenotechnique de
champagne
, junt amb el seu representant en Josep Raventós de CAVATAP els que ens han fet
una lliçó sobre les diferències entre els licors d'expedició en diferents champagnes.


Ens han fet un recordatori històric que remunta al 1830, quan es comença a posar el primer licor
d'expedició en el champagne, el primer licor per fer un brut el 1876, fins als nostres dies.
En la preparació del licor el primer que hem de tenir en compte és el tipus de sucre que fem
servir, si és sucre de canya, de remolatxa o MCR.


Després es va procedir a degustar quatre sèries de champagnes en què en cada una hi havia el
mateix champagne bàsic però en diferents tipus de licor, així es podien veure les diferències
entre un licor fet amb MCR o un altre amb sucre, també l'addició de manoproteïnes o de
tanins per potenciar o amagar diferents gustos.


En definitiva, un extens programa que va fer que la quarantena d'enòlegs presents en el taller en sortís amb molta informació respecte a les possibilitats dels diferents licors d'expedició a l'hora de donar el toc final al vi escumós.

segona sessió taller de tast 2020

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation