Nou organigrama a una DOQ Priorat que perd Jaume Josa

  • Maida Rodríguez es converteix en la nova secretària del Consell Regulador
  • El president, Salus Álvarez, diu que es pretén “enfortir i millorar ” la DOQ Priorat

DOQ-PRIORAT

*Aquesta notícia és de Cupatges.cat , pots llegir l'original al seu diari digital.

Qui ha ocupat la Secretaria del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat durant els darrers 12 anys, Jaume Josa, ha deixat el càrrec. La noticia ha corregut com la pólvora durant les darreres hores, aixecant certa perplexitat. Fins i tot ha agafat per sorpresa a algun treballador del Consell Regulador de la DOQ. Josa manifesta que ha deixat el càrrec “per motius familiars, i per centrar-me en el negoci de casa”. Jaume Josa i el president de la DOQ, Salustià Álvarez Vidal, coincideixen a l'hora d'afirmar que la decisió s'ha pres “de comú acord”. Reconeix que és preferible no “estancar-se”. De fet, es mostra convençut que “els canvis són per bé, i seran positius”.

També fa una valoració molt positiva de la feina feta durant els darrers 12 anys. Jaume Josa, que és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la URV, diu estar-ne “molt content” de la seva trajectòria professional al Consell Regulador. El relleva a la Secretaria la jurista Maida Rodríguez, que encapçala la nova Comissió Rectora amb Salus Álvarez.

El mateix president del Consell Regulador ha estat qui ha informat els cellers de la DOQ. Manifesta que han “implementat” un nou organigrama de gestió del Consell Regulador, que “té com a finalitat impulsar el desenvolupament de les tasques que hi realitzem”. S'afegeix que, a partir d'ara, la gestió del Consell estarà dividida en tres àrees: Viticultura, Vinicultura i Gestió Interna. Viticultura assumirà la gestió de les vinyes i tot el conjunt del territori. Aquesta àrea es divideix en dues parts: Vinyes, que inclou la identificació i preservació del territori i el registre de vinyes, i l'Agrupació de Defensa Vegetal (ADV), encarregada de la gestió del cultiu i el cens de viticultors. Vinicultura, per la seva banda, assumirà tota la gestió dels cellers pel que fa a producció, traçabilitat, qualificació i cens de cellers. Gestió Interna està format per la Secretaria, l'Administració, els Comptes i Serveis i la Comunicació.

Els responsables de Territori i Vinyes són Òscar Borràs i Sandra Rico, de Cellers Lluís Pallejà, d'Administració Sònia Semino, l'Assessoria Jurídica queda a mans de Maida Rodríguez i la Comunicació de Gemma Casalé. Als Serveis Auxiliars hi ha Sofia Vicente i Marta Biarnau. Salustià Álvarez manifesta que “aquest nou organigrama pretén enfortir i millorar la fortalesa de la DOQ Priorat en l'àrea del territori per donar més rellevància a la identitat i l'origen del raïm, lligant-la, evidentment, amb la traçabilitat i noms dels vins”.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation