Tot a punt per a la xerrada d’aquest dijous “Com ha anat la Verema”, organitzada per l’ACE

La xerrada es durà a terme el 23 de gener de 2020 a les 18.00 h a la Fassina de Sant Sadurní. Amb l'objectiu de fer un repàs i valorar en l'àmbit tècnic de la verema 2019

Enguany, fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Sadurní amb CEEC-ACE podrem gaudir de les instal·lacions del centre d'interpretació del cava a la Fassina de Can Guineu. Agraïm el detall i la bona predisposició de Joan Capellades i tot el seu equip.

Com altres anys en aquesta xerrada de verema parlarem una mica de tot el procés, de com ha anat la collita, els vins que n'han sortit, les seves característiques, les seves dificultats en fermentacions, en malolàctiques, clarificacions, estabilitats proteiques i/o tartàriques.

Per enriquir el diàleg com ja vam fer l'any passat seguirem l'ordre següent:

Primer hi haurà una exposició de com ha anat en general la verema a tot Catalunya de la mà dels associats tècnics de l'INCAVI.( Lluís Giralt, Joan Reyes, i Enric Bartra)

Tot seguit anirem desgranant les diferents D.O. Seguint un ordre general que seria:

  • Producció (Dintre aquest apartat hi podem destacar aquelles incidències com són les plagues, tant fitosanitàries com de senglars o cabirols)
  • Sanitat (Vindria lligada amb la producció i amb la incidència de les plagues)
  • Maduració (Dates de verema, primerenca o tardana, nivells de maduració)
  • Qualitat dels vins obtinguts (En l'àmbit aromàtic i gustatiu, també incidències en l'elaboració, com pot ser fermentacions difícils o no FML, clarificacions estabilitat tartàrica, etc.)

En acabar la trobada farem un refrigeri. Per acompanyar-lo hem pensat degustar un dels caves
guanyadors dels premis Vinari d'enguany: El Vinari d'or d'escumosos de reserva, el cava Vives
Ambròs reserva brut 2015
, serà l'Enric Vives qui ens explicarà les característiques d'aquest
Cava.


Un cop acabada la verema a les nostres vinyes i denominacions, us informem que com cada any, el proper dia 23 de gener realitzarem la xerrada “Com ha anat la Verema”, on es farà una valoració general de la verema i un canvi d'impressions a nivell tècnic de la producció, maduració, malalties, recomanacions tècniques, quina de les varietats s'ha comportat millor, si hi ha hagut incidències majors durant la verema, aspectes a tenir en compte, etc. La xerrada estarà introduïda per un tècnic de l'INCAVI que ens donarà una visió global de les diferents DO's i després anirem parlant de cada una de les zones amb els diferents enòlegs de cada D.O.

L'activitat és gratuïta, (per associats/col.legiats de l' ACE-CEEC) però cal inscriure's a través d'aquest formulari (fer clic aquí) o trucant al 93 891 25 50 o enviant un correu a www.enolegs.cat . Les places es limiten a l'aforament de la sala.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation