Els 5 descobriments científics de l’any 2019 per FIVIN

• Aquests estudis mostren que el vi amb moderació pot prevenir malalties neurodegeneratives, cardiovasculars diabetis i càncer

• El vi és un aliment inclòs en la Dieta Mediterrània i està demostrat el benefici per a la salut del seu consum amb moderació

La recerca científica sobre vi i els efectes en la salut ha crescut progressivament al llarg dels últims 20 anys. Concretament, en 2019 s'ha aconseguit un màxim històric amb més de 1.230 articles científics publicats sobre vi i salut.

grafics estudis fivin


El vi és considerat un aliment, com el recull la Llei 24/2003 del 10 de juny de la Vinya i el Vi, i forma part de la Dieta Mediterrània. En aquest sentit, cada vegada són més les recerques que avalen els beneficis del seu consum moderat. Per això, l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE), en col·laboració amb la Fundació per a la Recerca del Vi i la Nutrició (FIVIN), ha realitzat un recopilatori dels estudis sobre vi i salut més rellevants d'aquest any:

  1. El vi pot prevenir malalties com l'Alzheimer
  2. Redueix el risc cardiovascular
  3. El consum moderat de vi negre pot impedir la progressió del càncer de pròstata
  4. Redueix el risc de sofrir diabetis tipus 2
  5. Càncer colorectal

Pots llegir l'article sencer i original en aquest enllaç.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation