L’ACE-CEEC assisteix a la Conferència Cambres de Catalunya al VINSEUM

El passat dijous es va celebrar en el Vinseum de Vilafranca la presentació del programa: Catalunya 2030-2040 construim un nou model econòmic de país.

Carles Playà membre de l'organització de l'ACE-CEEC

L'acte presentat per Ramon Giró i Gramona membre del CEEC i President del Consell de la delegació de la Cambra de l'Alt Penedès. Ha explicat una mica el perquè d'aquest acte i les finalitats de la Cambra.


Tot seguit ha donat la paraula a Joan Canadell i Bruguera , President de la Cambra de Barcelona i del Consell General de Cambres de Catalunya, qui ha passat a desglossar aquest programa.
Aquesta proposta de futur es basi en quinze eixos els quals ha explicat de manera molt amena i divulgativa. Començant per la Màxima internacionalització de l'economia avui dia cal pensar en global, el mercat mundial és 60 vegades més gran que l'espanyol. Actualment les empreses catalanes venen 65% a l'exportació i el 35% a l'Estat Espanyol, fa només 20 anys aquestes xifres eren a la inversa. Infraestructures descentralitzades, construir un país en xarxa. Impuls a l'emprenedoria i a les start-ups, Barcelona porta d'entrada del Turisme, es creu que en un futur encara augmentarà el turisme i per tant cal descentralitzar-lo de Barcelona i la costa cap a les comarques interiors. La Formació com a clau de futur, detectant quines són les demandes laborals i anar cap a elles. Model econòmic d'alt valor afegit amb salaris dignes, la inversió en R+D ha d'assolir el 4% del PIB català. La sostenibilitat com a base de futur, impuls a la creativitat la innovació i el talent mitjançant el programa CATinnova, instaurà l'economia digital amb nou models de relacions laborals i comercialització, proximitat de les cambres, acostar la cambra a empreses i autònoms. Simplificació administrativa efectiva, un país sense pràctiques oligopolístiques, impulsant un programa de pressió via Europa per reduir al màxim aquestes pràctiques, creació de les estructures necessàries per a la nova economia, Un nou sistema fiscal, repensant quin sistema fiscal li cal al nostre país.


Tot seguit hi ha hagut un torn de preguntes per aclarir parts del programa i finalment ha tancat l'acte el Sr. Aureli Ruiz i Milà tinent d'alcalde de Vilafranca.

cambra de comerç barcelona

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation