El Festival Most arriba al Priorat amb més projeccions i a més municipis que mai

La cita tindrà lloc del 27 de novembre a l'1 de desembre

El Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi el Cava, torna un any més al Priorat. Serà del 27 de novembre a l'1 de desembre quan el festival aterrarà a la comarca, després de passar dues setmanes al Penedès. És la quarta edició que el festival programa sessions al Priorat i enguany s'hi sumen nous municipis i entitats de la comarca. En concret, el Most arribarà enguany a Falset, Cornudella, Bellmunt, Els Guiamets, la Vilella Alta, la Figuera i Ulldemolins. Aquesta implicació de la societat comarcal evidencia que el Most està cada vegada més integrat a la en la societat prioratina.

Les activitats al Priorat començaran el dimecres 27 de novembre a Falset. Al matí, tindrem dues sessions del Most a les escoles, la primera dirigida als alumnes de cicle superior de primària i la segona per als alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius. A la tarda, a la Biblioteca Salvador Estrem i Fa tindrà lloc la presentació de l'edició prioratina del Most i es projectarà The Red Stain .

El dijous dia 28, el Most es trasllada fins a Cornudella on es projectaran les Històries de Vi #1 , que recullen diverses ficcions del vi. Entre els curtmetratges que s'hi podran veure hi ha Cambio de Turno , Patchwork , Fin i The Red Stain . Patchwork , de la directora, Maria Manero, ha rebut el premi a Millor treball de Ficció del Most 2019 .

L'endemà al matí, seran els estudiants dels centres educatius de Cornudella els que podran gaudir del Most a les Escoles. A Falset, per la seva banda, es projectarà El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir . Cal recordar que Galícia és enguany el país convidat al Most i que, per primera vegada, també arriba al Priorat. A continuació, a l'Hostal Sport hi tindrà lloc un tast de vins VRIAACC.

El divendres al vespre, el Most arriba per primera vegada a La Figuera i Ulldemolins. A la Figuera s'hi podrà veure L'invisible , que recull el testimoni de diversos viticultors de la regió d'Alsàcia que treballen l'invisible en el món de la intel·lectualitat i la indústria. L'Invisible és la guanyadora del Premi Arrels al Most Festival 2019 . Pel que fa a Ulldemolins, s'hi passarà la pel·lícula guanyadora del Premi al Millor Documental del Most Festival 2019 , Vinho , que tracta sobre la cultura popular vinícola a l'arxipèlag de les Azores (Portugal).

L'acte central del Most Festival al Priorat serà la projecció de Vitis Prohibita , le retour des cépages résistants , el documental guanyador del Premi del Jurat al Most Festival 2019 , el dissabte 30 de novembre, i al Teatre l'Artesana de Falset. Aquest film, del director Stéphan Balay, tracta sobre la prohibició de diverses varietats de raïm perquè els seus vins van ser acusats de tenir mal gust i de dur a la follia. A continuació, es desenvoluparà un debat al voltant del cultiu de la vinya i el seu futur al Priorat.

Abans, però, el mateix dissabte al matí i en el marc del 3r Dia del Paisatge , que se celebrarà al Castell de Falset, es passarà Las voces del vino .

Finalment, el diumenge 1 de desembre el Most Festival arribarà a Bellmunt del Priorat on s'hi podrà veure Cépages Rares, un patrimoine suisse , mentre que a la Vilella Alta s'hi projectaran nous curts de ficció dins de les Històries del Vi #2 . S'hi podran veure La part dels àngels , Tata , The Red Stain i Santa Sangría .

La darrera pel·lícula que es passarà en aquesta edició del Most al Priorat serà Nous sommes quelques-uns , un film dedicat a la filosofia de l'ajuda i la solidaritat mútua entre els viticultors d'una petita regió dels Pirineus Orientals, a la Catalunya Nord. Aquesta última sessió tindrà lloc al Cafè de l'Ateneu dels Guiamets.

El festival compta amb el suport d'INCAVI, la Diputació de Tarragona, la DO Montsant i amb la col·laboració dels ajuntaments de Falset, Cornudella de Montsant, Bellmunt del Priorat, Els Guiamets, La Figuera, La Vilella Alta i Ulldemolins, l'Associació de Cellers de la Conca del Siurana i la Biblioteca Salvador Estrem i Fa.

Consulta'n la programació!

Most priorat

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation