La festa del Vi Novell a Barcelona es consolida en l’agenda d’actes del vi català

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Barcelona la tercera edició de la Festa del Vi Novell . Una celebració que es consolida en l'agenda d'actes que el vi català organitza al llarg d'aquests mesos a la capital catalana.

A la festa d'enguany han participat novament els 9 cellers promotors de la iniciativa del Vi Novell: Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l'Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina. Al llarg de tot el dia van donar a tastar als participants les seves referències de Vi Novell, que ja es poden trobar a la venda a botigues especialitzades.

La festa va arrencar a les 12h de la mà de Mònica Perelló, de la Vinícola de Sarral, que va donar la benvinguda als assistents en nom de tots els cellers, i de Salvador Puig, Director General de l'INCAVI. L'afluència de públic va ser constant al llarg de tot el dia, amb pics d'assistència especialment al migdia i última hora de la tarda.

Enguany, com a novetat, es va organitzar la primera edició del Concurs de Tast per Parelles del Vi Novell , que va ser conduït pel periodista Ramon Francàs . La dinàmica del concurs consistia a reconèixer els 9 vins novells entre un total de 27 vins . 8 parelles van poder participar de la prova, que va acabar amb un empat tècnic entre dues parelles , les capitanejades pel sumiller Dani García i l'estudiant de sumilleria Marçal Font. Totes dues parelles van rebre un lot de vins amb una mostra de cada un dels vins novells que es presentaven a la festa.

Sobre el Vi Novell

Aquest projecte col·lectiu neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d'origen que s'elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell'.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada . El Vi Novell s'enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove . Només s'embotella a l'inici de cada campanya i és el primer tast de la collita . És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d'àpats, especialment aquells elaborats a base d'altres productes de temporada.

festa vi novell 2019

CELLERS I VINS PARTICIPANTS A LA FESTA DEL VI NOVELL 2019

Ø Celler Carles Andreu (Pira, Conca de Barberà)

Carles Andreu Trepat Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

Ø Celler Cooperatiu Espolla (Espolla, Alt Empordà)

Vi Novell 2019 Negre – DO Empordà

Ø Celler Cooperatiu La Granada (La Granada, Alt Penedès)

Vi Novell 2019 Blanc – DO Penedès

Vi Novell 2019 Rosat – DO Penedès

Ø Celler Masroig (El Masroig, Priorat)

Vi Novell 2019 Negre – DO Montsant

Ø Covides (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)

Vi Novell Xarel·lo 2019 Blanc – DO Penedès

Ø Maset (La Granada, Alt Penedès)

Donzell 2019 Blanc – DO Catalunya

Ø Portell Vins i Caves (Sarral, Conca de Barberà)

Portell Blanc de Blancs Novell 2019 – DO Conca de Barberà

Portell Rosat Trepat Novell 2019 – DO Conca de Barberà

Ø Sant Josep Vins (Bot, Terra Alta)

Novell de Bot Garnatxa 2019 Negre – DO Terra Alta

Ø Vins Petxina (Sarral, Conca de Barberà)

Garrí Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation