El dia 1 de novembre es va celebrar a Gandesa el Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019
en el marc de la 32a edició de la Festa del Vi.
La cerimònia de lliurament s'ha celebrat a la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana i l'encarregat de lliurar els premis ha estat, un any més, el pregoner de la festa, que enguany ha estat el comunicador Llucià Ferrer.
A continuació us mostrem els vins dels membres de l'ACE-CEEC més premiats en aquesta edició,
tot i que hi han hagut altres premis, hem volgut destacar els enòlegs associats. La més participativa fins a la data, aconseguint el seu màxim històric de participants amb gairebé 200 referències, han estat:
- Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de collita: ex aequoLaFou Els Amelers 2018, LaFou Celler- MIQUEL PALAU i JOAN SOLER
- Gran Vi Terra Alta Garnatxa Blanca: Puresa Garnatxa Blanca Centenari 2016, Celler Cooperatiu de Gandesa- TONI COCA
- Millor Vi Rosat: Vallmajor 2018, Celler Batea - MIGUEL SANCHO
- Millor Vi Negre Criança en bóta de roure:Mil·lennium 2014, Celler Xavier Clua- ROSA DOMÈNECH
El Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, és un any més l'antesala a la Nit de les Garnatxes Blanques, l'acte més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, i que se celebra aquest mateix vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa.
En aquesta 10a edició es podran degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb Garnatxa blanca, la varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.
|