L’enòleg Martí Magrinyà, associat de l’ACE-CEEC, parla sobre la Carinyena

Carinyena

Aquest és un raïm de Carinyena, d'una de les últimes vinyes collides a la Conca. Una varietat molt escassa a la comarca però típicament mediterrània, amb moltes sinonímies. La primera constància en registre prové de la localitat del mateix nom a l'Aragó, al segle XIV, tot i que amb posterioritat apareixia a la mateixa zona anomenada més comunament com a crujillón. Va passar a França amb el nom de Carignan i a la Rioja se la coneix com a Mazuelo. El nom típicament català és Carinyena, malgrat els intents recents d'usar un nom d'origen incert i en certa manera espuri: Samsó.

La carinyena fa vins rústics, d'aromes sempre tancats i minerals, amb color intens i pal.ladar consistent i àcid. Un fantàstic vi d'assemblatge cada cop més corrent com a monovarietal.

Podeu llegir l'article original al magazine digital La Conca5.1

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation