Premis Vinari 2019, una edició on destaquen els guardons entre els membres de l’ACE-CEEC

Membres de l'ACE-CEEC, reben un total de 9 Vinaris d'OR i el Gran Vinari d'OR al millor Vi Català, juntament amb altres guardons i premis especials, durant els Premis Vinari 2019.

El passat divendres 11 d'octubre es va celebrar la 7a edició dels Premis Vinari, que es va fer des de l'Auditori de Vilafranca del Penedès , presentada per Empar Moliner i Txe Arana. La gala va comptar amb la participació d'un total de 948 referències provinents de les 12 Denominacions d'Origen de Catalunya i amb l'actuació de Gerard Quinatana, cantant de Sopa de Cabra, que va donar ritme a l'acte.

Premis vinari 1

Aquests premis són un reconeixement del compromís amb la varietat i la qualitat dels vins que tenim al nostre país.

  • Saps qui tria els Premis Vinari? Uns mesos previs a la gala, prop d'unes 70 persones són seleccionades per fer de jurat , aquests són membres de l'ACE-CEEC juntament amb l'Associació Catalana de Sommeliers i professionals del món de la distribució i del panell de tast de l'INCAVI, entre altres. Es reuneixen i tasten el vi a cegues sabent únicament l'anyada i la categoria, més de 948 vins que provenen de 260 cellers, d'arreu de Catalunya. Aquests vins es van descartant fins que arriba 'el tast final', aquest any es va celebrar en un acte al Celler Modernista de Rubí, on finalment van arribar 266 vins de 149 cellers i per tot plegat es van utilitzar més de 1.000 copes.
  • L'ACE-CEEC assisteixen al Tast final dels Premis Vinari 2019

Premis vinari 2 2019

Un any més l'associació Catalana d'Enòlegs i el Col·legi d'enòlegs i enòlogues de Catalunya va tenir una notable presencia, en els premis Vinari. En el transcurs de la gala, es va fer entrega dels guardons en diferents categories, com les dels Vinaris d'Or als millors: Vi Dolç, Ranci i de Postres, Vi Negre de Criança, de Guarda i Jove, Vi blanc jove i criança, Vi Rosat, Escumós Rosat, Escumós Gran Reserva, d'Antigues Reserves, Jove i Escumós Reserva, Gran Vinari Escumós 2019, Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català del 2019, Premis especials i premis vinari per Denominació d'Origen.

Volem felicitar a tots els guanyadors que han rebut aquest premi, en concret als enòlegs membres de l'ACE-CEEC, per nosaltres és tot un honor poder vetllar per aquest col·lectiu de professionals amb els fins primordials d'obtenir el reconeixement legal de l'activitat dels enòlegs, la protecció jurídica i qualsevol altra acció que pugui millorar el funcionament com a col·lectiu professional.

premis vinari 3 2019

Per últim, d'entre tots els membres de l'ACE-CEEC que han sigut guardonats, a continuació destacarem aquells que han rebut els premis més principals. De les 12 categories dels Vinari d'Or, el premi màxim que hi ha per cada categoria, 9 dels guardons, són per vins que han estat elaborats per enòlegs membres de l'ACE-CEEC :

- Blanc criança: La Romana 2017 - Can Bas Domini Vinícola: GEORGINA QUERALT

- Rosat: Mart 2018 - Cellers Gramona: JAUME GRAMONA

- Negre Jove: Black 2018 - Heretat Montrubí: JOSEP QUERALT

- Negra criança fins a 12 mesos: Ferrer Bobet 2016 - Celler Ferrer Bobet: RAUL BOBET

- Negre Guarda: La Milana 2014 - Celler Albet y Noya: JOSEP M. ALBET

- Escumós Jove: Giró Ribot Ab Origine - Celler Giró Ribot: JOAN ROVIRA

- Escumós rosat: Vallformosa Cava Col·lecció PN 2013 - Celler Vallformosa: XAVI PONS

- Escumós reserva: Cava Vives Ambròs RVA brut 2015 - Celler Vives Ambròs: ENRIC VIVES

- Escumós antiga reserva: Guilera Xarel·la 2012 - Cava Guilera: PERE GUILERA

El GRAN VINARI D'OR AL MILLOR VI CATALÀ (el vi amb la puntuació més gran) va ser per Ferrer Bobet 2016 DOQ Priorat . Amb l'enòleg i associat RAUL BOBET

En la categoria de Premis especials trobem a CIRIAC GESTOSO amb el Premi Vinari Euro-selecció Riedel al millor Celler: Celler Domenys i a la NOEMÍ POQUET amb el Premi Vinari Sorea a la Tradició Vitivinícola: Molí de Rué.

També volem fer referència a TONI COCA com a l'enòleg associat que té més premis Vinari, en diferents cellers.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation