Judit Sabaté guanya el XIX Premi Jaume Ciurana d’Enologia

Durant l'acte de lliurament del guardó el Master of Wine Pedro Ballesteros ha pronunciat una conferència sobre la creació i desaparició dels terrers històrics

Impulsar una iniciativa vitivinícola a la zona de Pratdip ha estat l'eix central del projecte professional presentat per Judit Sabaté, i que juntament amb la seva trajectòria acadèmica i professional l'ha fet guanyar el premi Jaume Ciurana d'Enologia, que ha arribat a la XIX edició.

Aquest reconeixement, que es va atorgar el 4 d'octubre passat, ve acompanyat d'un ajut econòmic de 3.000 euros que finança des de l'inici la consultora vitivinícola Rius&Rius, i hi poden optar tots els graduats del darrer curs d'enologia de la URV.

Judit Sabaté va presentar un projecte orientat a recuperar la producció vitivinícola a Pratdip, que s'ha anat perdent en els darrers anys. A partir de l'anàlisi del sòl de les parcel·les que la seva família conserva a la zona, aquesta iniciativa planteja la recuperació de varietats autòctones com el verdiell i veure si té prou potencial com per començar a poder vinificar per, a la llarga, introduir la zona dins de la DO Montsant o la DO Tarragona.

judit sabaté permi jaume ciurana

La premiada treballa aquests dies en la verema als cellers d'Scala Dei, i es planteja invertir els diners aconseguits amb el premi en viatjar a l'hemisferi sud per conèixer diferents formes de treballar en altres cultures vitivinícoles.

El jurat que va atorgar el premi estava format en aquesta edició per Jaume Ciurana,, com a president del jurat; Miquel Rius, de Rius i Rius Assessors; Pedro Ballesteros, Master of Wine; Joan Pedrerol, president del Consell Social i Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia.

Durant l'acte de lliurament del premi, Pedro Ballesteros, Master of Wine, va pronunciar la conferència “Creació i desaparició de terrers històrics”. Ballesteros ha estudiat en diverses regions vinícoles, com ara Xerès, Rheingau, Borgonya, Napa i Bordeus, és columnista en publicacions de diferents països, responsable en competicions internacionals i està al consell d'administració de diferents institucions.

Pots llegir l'article original al Diari de Tarragona

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation