Comença la verema de les varietats més primerenques a la DOQ Priorat

Un equip de set veedors del Consell Regulador posaran en marxa els nous equipaments de control

Els cellers de la DOQ Priorat han iniciat la verema seguint un estricte control de la maduresa del raïm. Com és habitual es combinen les varietats blanques i algunes negres en funció de la ubicació i l'objectiu del vi. Les viognier, sirà i garnatxa són les més primerenques.

Les previsions apunten que, si el temps es manté, la qualitat del raïm serà molt bona i la verema s'allargarà fins a finals d'octubre per a les varietats més tardanes com ara la carinyena i cabernet. Remarcar que l'onada de calor de finals de juny, tot i tenir una gran afectació a parcel·les en concret, quedarà compensada per l'entrada en producció de noves hectàrees de vinya.

Coincidint amb l'inici de verema, l'equip de veedors del Consell Regulador de la DOQ Priorat s'ha incrementat amb tres tècnics, que treballen per ajudar als viticultors i cellers a dur a terme la traçabilitat de la collita.

La DOQ Priorat està composta per 532 viticultors que cultiven 2.080 hectàrees de vinya. Durant la verema 2018 es van collir 6.018.083 quilos de raïms de varietats negres cultivades en 1.872 hectàrees i 481.620 quilos de raïms de varietats blanques, cultivades en 138,09 hectàrees.

equip verema priorat 2019

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation