Original 1887 Vinyes Singulars Les Flandes, un homenatge a la primera ampolla elaborada per Llopart

Llopart presenta l'anyada 2008 de l'Original 1887 Vinyes Singulars Les Flandes en edició limitada

La família Llopart va presentar la nova collita 2008 del seu escumós més emblemàtic: l'Original 1887. A l'acte van assistir-hi al voltant d'una setantena de convidats, entre ells premsa, prescriptors i sumillers. Es va començar amb una roda de premsa a la sala de tast ExVite, i seguidament tots els convidats es van traslladar en cotxes vintage a les vinyes singulars de muntanya de la zona de Les Flandes, a l'Heretat de Can Llopart de Subirats.

llopart original1

Pere Llopart, fill i enòleg de la família junt amb el sommelier Xavi Nolla, van oferir el primer tast de la nova anyada 2008 del Llopart Original 1887. Prèviament en Manu Gómez, doctor en geologia va explicar la formació de les diferents capes geològiques de la pedra calcària que ens marca la llarga història de l'indret i la seva influència en els vins escumosos que hi neixen.

Després d'una passejada per la zona, es va continuar amb un sopar a l'aire lliure, envoltats de vinyes velles i gaudint d'una espectacular vista panoràmica del Penedès.

Original 1887

Seguint amb l'aposta ferma per les llargues criances, Llopart presentava la nova anyada de l'Original 1887, verema de 2008. Se n'han elaborat 1.887 ampolles i aquest és l'escumós de més llarga criança del celler.

llopart original 2

L'Original 1887, que va néixer en motiu de la celebració del 125è aniversari de les primeres ampolles de Llopart, es presenta amb una rèplica exacta de l'etiqueta original, en què es distingeix la masia familiar envoltada de vinyes, i amb un estoig de fusta amb una fotografia de l'única ampolla que es conserva del primer tiratge de Llopart.

Un escumós Corpinnat amb la montònega com a protagonista -parellada plantada en altitud-, xarel·lo i macabeu de les vinyes de muntanya més velles, situades a 380 metres d'alçada a la zona de Les Flandes, un amfiteatre de vinyes elevat damunt d'una gran paret vertical de roca calcària, de més de 12 metres d'alçada.

De les vinyes singulars de Les Flandes neixen dos escumosos molt especials: l'Original i l'Ex·Vite, aquest darrer reconegut recentment amb 98 punts Decanter.

L'Original destaca per la gran profunditat aromàtica -fruita blanca madura i mel-, amb una notable presència de notes de criança com el brioix, torrats, mantega i fruits secs.

En aquest enllaç a Nació Digital , podeu llegir la notícia original.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation