L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes de la DOQ Priorat

L'onada de calor que s'ha viscut durant els darrers dies ha provocat danys considerables
a diverses vinyes del sud de Catalunya i en particular a la DOQ Priorat.

Tot i que a hores d'ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades,
estimem que s'ha produït la pèrdua d'entre el 20 i el 25 per cent de la collita. L'onada
de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el
syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenez i cartoixà.


La diversitat en l'afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per
cent i en d'altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per
això que, davant la possibilitat que l'onada de calor s'intensifiqui, hem de ser previsors
i curosos a l'hora de donar estimacions finals d'incidències.


Recomanació als viticultors
Recomanem al conjunt de viticultors de la DOQ Priorat extremar la prudència a l'hora
de realitzar tractaments. És per això, que els suggerim s'aconsellin amb els seus
proveïdors de productes fitosanitaris per valorar el moment de realitzar els tractaments
i el tipus de producte adequat per cada necessitat, tot fent especial atenció als
productes d'elevat risc amb temperatures elevades o extremes.


És evident que varietats com garnatxa, cabernet, i la majoria de vinyes de més de 10- 15
anys, la incidència es molt menor i per tant cal seguir realitzant la vigilància i els
tractaments adequats per garantir una collita de qualitat.

onada calor priorat

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation