La DO Catalunya i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica signen un conveni per a la investigació de la vil·la romana de Mas dels Frares

Recerca d'indicis d'elaboració de vi en el jaciment arqueològic

El Consell Regulador de la DO Catalunya i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica han signat avui un conveni de col·laboració que farà possible la investigació del jaciment arqueològic de la vil·la romana del celler Mas dels Frares (Constantí, al Tarragonès).

El projecte, que estarà dirigit pel Dr. Josep Maria Macias Solé de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, preveu treballs d'arqueologia experimental en base a un possible centre d'explotació vinícola d'època romana. El treball de recerca serà vinculat amb les activitats formatives del Celler experimental del Mas dels Frares, ubicat al costat del jaciment i propietat de la Universitat Rovira i Virgili.

Així, en breu s'iniciarà una campanya de prospeccions geofísiques en el jaciment i tres excavacions arqueològiques en el sector oriental de la vil·la. Els resultats d'aquests treballs han de permetre desenvolupar activitats d'anàlisi del jaciment, difusió científica i de difusió o socialització del coneixement.

Per a què aquesta investigació sigui possible, la DO Catalunya farà una aportació de més de 23.000€ en 4 anys. Un dels trets més destacables de l'elaboració de vi a Catalunya és precisament la seva llarga tradició, des de que fenicis i romans van arribar a les nostres costes. Aquesta investigació pot aportar nous testimonis històrics d'aquesta mil·lenària tradició.

*Per a més informació, declaracions i/o visites al jaciment, contactar a través de premsa@do-catalunya.com o bé del telèfon 93 419 42 48.

mas frares 2
mas frares

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation