L’ACE celebra l’última sessió del Taller de Tast de Vins 2019 amb nous terroirs

Els nous terroirs vitícoles al món, han posat el focus a l'última sessió del Taller de Tast de l'ACE, d'aquest any.

Ahir, dia 11 de juny, es va dur a terme a la sala de tast de Juvé & Camps l'última sessió de les sis que en total s'han realitzat des del mes de gener fins al mes de juny del Taller de Tast 2019 organitzat per l'ACE.

En aquesta ocasió es va fer un tast on es van tractar zones emergents en el món del vi, que per alguna raó s'estan posant de moda. Durant el taller es va fer el tast a cegues de 5 vins blancs i 5 de negres provinents de regions de Sud-àfrica i França.

Agrair als organitzadors del Taller de Tast d'aquest 2019: Anna Velázquez, Eva Plazas, Josep Mitjans i Ferran Gironés. I a Juvé & Camps per fer possible aquests tallers a la Sala de Tast de Celler d'Espiells (Sant Sadurní d'Anoia).

Els Tallers de Tast de l'ACE són un punt de trobada per a compartir les aromes i els gustos del vi. Tenen com a objectiu mantenir en forma l'eina que els enòlegs tenen més a mà en l'elaboració dels vins: l'anàlisi sensorial. Tot i que els resultats del tast no són analitzats, resulten també imprescindibles per mantenir al dia els coneixements sensorials.

L'entrenament en el reconeixement d'aromes i gustos, l'experimentació en temes diversos relacionats amb el tast de vins, la parametrització de les sensacions percebudes, el coneixement de les zones vitícoles de sempre i de les noves propostes sorgides al llarg d'aquests anys han configurat les sessions del taller de tast. També s'han fet incursions en l'anàlisi sensorial d'altres productes com la xocolata, el formatge, els maridatges, el món de la perfumeria, que sens dubte han servit per a enriquir el món sensorial dels participants.

Consulta tota la informació del TALLER DE TAST, aquí.

wTaller-de-tast-2019-6-cloenda_6066
wTaller-de-tast-2019-6-cloenda_6070
wTaller-de-tast-2019-6-cloenda_6076

wTaller-de-tast-2019-6-cloenda_6092.
wTaller-de-tast-2019-6-cloenda_6093
wTaller-de-tast-2019-6-cloenda

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation