CONGRÉS RestCat: la nova proposta de la DO Catalunya adreçada a la restauració

La DO Catalunya organitza el Congrés RestCat dedicat al sector de la restauració, la sumilleria i l'hostaleria, el proper 1 de juliol a l'Hotel W Barcelona.

La DO Catalunya , fidel des dels seus inicis a la innovació i millora constant dins el sector, organitza, per primer cop, una jornada de debat i formació en diferents àmbits de la restauració i adreçada a cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.

Amb el RestCat, la DO Catalunya pretén posar de relleu denominadors i objectius comuns del món del vi i la restauració , un binomi que, sobretot els darrers anys, ha agafat embranzida i que sovint és necessari per completar l'experiència gastronòmica.

Al llarg d'aquests any, la DO Catalunya ha anat recollint els dubtes i preguntes dins del sector, algunes directament relacionades amb el servei i d'altres que afecten sobretot a l'àmbit de la comunicació i les plataformes digitals: Són els maridatges una fórmula exclusiva pels restaurants? TripAdvisor, un enemic o una oportunitat? Un restaurant ha de tenir xarxes socials? Com pot una carta de vins ajudar a millorar l'experiència dels clients?

Aquestes i altres qüestions seran tractades en 2 sales per alguns dels experts més destacats d'àmbits com la cuina, la sumillería, la sala o l'àmbit digital en aquest congrés coordinat pel sommelier de Can Jubany (1* Michelin), Xavi Ayala i que comptarà amb la participació de: Caroline Wästersverd, sommelier del Restaurant Àbac de Barcelona (3* Michelin);Quim Casellas, xef de l'Hotel Restaurant Casamar (1* Michelin); Álex Peiró, sommelier de l'Hotel Restaurant Casamar;Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto (1* Michelin); Josep Sucarrats, periodista i director de la revista gastronòmica Cuina; Miquel Guarro, director de pastisseria de l'escola Hoffmann; Lluis Manel Barba, enòleg, expert vinícola i professor de l'escola Hofmann; Núria Gironés, del Restaurant Ca l'Isidre; Montse Velasco, de La Cuina del Guinardó; Pau Arenós, periodista i crític gastronòmic; Federico Fritzsch, reconegut consultor gastronòmic; i Esther Maderuelo, especialista en màrqueting digital.

Tastos de vi, maridatges i debat en un marc incomparable

A banda del nivell dels ponents, s'hi han de sumar dos ingredients més: un marc incomparable com és l'Hotel W Barcelona, als peus del Mediterrani, i una proposta interactiva: els assistents podran participar dels maridatges i tastos de vi que es proposen. Ja durant el dinar, a la vora del mar, els cellers DO Catalunya presentaran les seves noves referències i productes.

El programa complert i el llistat de ponents es pot consultar a continuació o al web www.congresrest.cat i a partir del divendres 31 de maig, també a través del web, es poden formalitzar les inscripcions per assistir el proper 1 de juliol al Congrés RestCat.

Programa

9.30h Inauguració

10.00h Taula Rodona: Maneres de servir a casa nostra

Amb Pere Monje, Núria Gironés, Montse Velasco i Pau Arenós. Moderador: Josep Sucarrats.

10.30h Estratègies digitals per a la captació de clients, per Esther Maderuelo

11.30h Maridatges del mar per Quim Casellas i Àlex Peiró

(Restaurant Casamar 1* Michelín)

11.30h Transformació digital en el Canal Horeca, amb Federico Fritzsch

12.45h Com combinar? Explicació del Món del Maridatge per Xavi Ayala

12.45h Com fer una carta de vins en un restaurant, per Caroline Wästersverd

(Restaurant Àbac 3* Michelín)

14-16h Dinar maridat amb vins dels cellers DO Catalunya

16.00h Combinacions dolces

Amb Miquel Guarro i Lluis Manel Barba de l'escola Hofmann

Restcat

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation