L’ACE i el CEEC assisteixen als Deu anys de VADEVI, el diari de vins digital

El passat dia tretze de maig el diari digital VADEVI va celebrar el primer dels actes amb motiu de la celebració dels deu anys de vida. L'acte consistia en un format de converses fetes a tres personatges del món del vi a casa nostra: Josep Roca, del Celler de Can Roca, Miquel A. Torres, de Bodegas Torres i Salvador Puig, director general d'INCAVI. Entrevistats per Margalida Ripoll directora de Vadevi. El tema que envoltava cada una de les entrevistes va ser l'evolució del vi català en aquests últims deu anys.

L'acte es va dur a terme a l'Aula dels Estels del Port de Barcelona i el Carles Playà, membre de la junta i director d'operacions de l'ACE - CEEC va assistir-hi en representació.

El Sr. Josep Roca ens va fer una breu estadística del seu restaurant. L'any 2009 el 80% de clients eren catalans, i el 20% restant de la resta de l'estat. Actualment el 40% són catalans, el 45% estrangers, i el 15% de la resta de l'estat. De les 4000 referències de vi que tenen en el seu restaurant unes 500 són de vins catalans i són els que, actualment, tenen més demanda. "De cara a un futur immediat, ens cal una mirada verda en tots els sentits", va comentar. També va reflexionar sobre la importància d'incorporar a la gent jove en el consum moderat de vi. La millor manera de fer-ho arribar és que siguin els mateixos joves els que expliquin a altres joves les virtuts de cada vi.

El Sr. Miquel A. Torres va explicar que el nostre repte immediat és el canvi climàtic i que Espanya i Catalunya anem bastant endarrerits amb quant a la implantació d'energies renovables. Pel que fa a les exportacions de vi embotellat, va destacar, el lent creixement d'Espanya en comparació amb Itàlia o França, que ens superen amb escreix. Augmentant la presència de restaurants a l'exterior també es milloraria les vendes, tal com fan els italians. També va constatar que, actualment no es busca tant el vi Rioja com abans i que l'aposta de les noves varietats ens poden ajudar a complementar les grans varietats mundials, com pot ser el Cabernet sauvignon o el Chardonnay.

El Sr. Salvador Puig ens va parlar de quatre xifres com: el cultiu de la vinya 10 anys enrere i actualment, en el que hi trobem el mateix nombre d'hectàrees. També va constatar que el consum interior fa 10 anys era un 28% de vi català i ara és d'un 38% (sense contar el cava). I les exportacions de vi actualment són d'un 45% i les de cava d'un 60%. Defensant el paper de les D.O. com a control per la qualitat i origen dels vins, tot i que caldrien millors interrelacions entre les diferents D.O. de Catalunya i seria necessari promocionar algun tipus de consell interprofessional, com hi ha a França per tal d'aglutinar tot el sector.

10 vadevi

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation