L’ICSURO i l’AECORK lliuren la beca del Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili (

La beca s'ha lliurat a Leonor Guadarrama per un estudi sobre la influència del tap de suro en la cervesa

Leonor Guadarrama, estudiant del Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha guanyat la II Beca ICSuro-AECORK, en el marc del qual ha realitzat l'Estudi sobre l'efecte del tap de suro en l'estabilitat del sabor i aroma de la cervesa. El lliurament del premi, dotat en 1.400 euros, s'ha fet durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la Facultat d'Enologia, celebrat dimecres 28 de novembre.

La convocatòria d'aquesta beca s'inscriu en un conveni signat el febrer del 2016 entre l'Institut Català del Suro (ICSuro), l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Universitat Rovira i Virgili, a través de la Facultat d'Enologia, per promoure el coneixement sobre el tapament amb taps de suro de begudes fermentades. L'estudiant Leonor Guadarrama ha estat durant dos mesos fent un estudi al Cork Center Laboratory de l'Institut Català del Suro. Amb aquest conveni també es pretén establir relacions a tres bandes en matèria de formació i R+D+i, així com donar continuïtat a la realització d'estudis.

L'estudi va permetre obtenir les dimensions i característiques necessàries dels taps per a poder oferir un tancament adequat tenint en compte les ampolles i les característiques de la cervesa i que, a més, oferís una fàcil obertura per al consumidor. A més d'això, va ser possible diferenciar entre la cervesa emmagatzemada utilitzant taps de suro de la cervesa que va ser tancada amb xapes normals. Això pot ser de gran interès per cervesers que tinguin entre les seves especialitats cerveses que presentin caràcter organolèptiques més riques a causa del procés de maduració i/o fermentació que hagin rebut.. Aquest fet obre la porta a seguir estudiant l'ús del tap de suro com a tapament per a cervesa.

L'acte ha estat presentat pel degà de la Facultat d'Enologia, Joan Miquel Canals i hi han participat Albert Hereu, director gerent de l'Institut Català del Suro, Guillem Genover, representant d'AECORK, el Dr. en Història Antiga i Arqueologia, Jordi Diloli, Salvador Puig, director de l'INCAVI i Fernando Zamora, Enòleg de Mas dels Frares.

L'ICSuro és un consorci públic-privat que té com a missió promoure el desenvolupament de tota la cadena de valor del sector surer català; AECORK és l'associació d'empresaris, ubicada a Catalunya, que aglutina empreses fabricants i/o comercialitzadores de productes de suro que exporten als principals mercats vitivinícoles mundials. A la URV es formen enòlegs impartint el grau d'Enologia i el màster en Begudes Fermentades, entre altres ensenyaments.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation