Inauguració del curs acadèmic 2018-19 de la Facultat d’Enologia

El passat dia 28 de novembre es va inaugurar oficialment el curs acadèmic 2018-2019 de la Facultat d'Enologia Rovira i Virgili.

L'acte ha estat presentat pel degà de la Facultat d'Enologia, Joan Miquel Canals i hi han participat Albert Hereu, director gerent de l'Institut Català del Suro, Guillem Genover, representant d'AECORK, el Dr. en Història Antiga i Arqueologia, Jordi Diloli, Salvador Puig, director de l'INCAVI i Fernando Zamora, Enòleg de Mas dels Frares. En representació de l'ACE-CEEC hi va assistir Carles Playà

La lliçó inaugural ha anat a càrrec de Dr. Jordi Diloli Fons, professor d'història Antiga i arqueologia de la URV amb el títol: “In vinoveritas. La producció i la socialització del vi a la Península Iberica durant l'antiguitat”, el qual ens ha parlat dels orígens de la vinya, que després dels últims descobriments sembla que seria a Georgia, peròa on es tenen informacions clares del procés d'elaborar vi es a la zona d'Armènia a on hi apareixen premses i cups entre altres estris. A la península ibèrica no es coneixia el vi fins que venen els fenicis al segle 7 a.de C. Ells l'introdueixen per el sud de la península i van pujant fins arribar a les nostres terres. També els grecs al segle 6 a. de C. desembarquen a Empúries i n'escampen el seu comerç. El professor Diloli ha fet una amplia dissertació sobre el consum de vi en l'esfera social en l'època antiga.

L'acte ha continuat amb l'atorgament de la beca per el Màster de Begudes Fermentades del curs 2017-2018 per part de l'Institut Català del Suro, seguidament a intervingut el director general de l'INCAVI, Sr. Salvador Puig, parlant de la renovació de la nova llei del vi que ben aviat iniciarà els tràmits al Parlament de Catalunya. L'acte ha continuat amb la presentació de les noves anyades de vi de la finca de la URV, a càrrec del Dr. Fernando Zamora i finalment ha sigut el degà de la Facultat i del CEEC el Sr Joan Miquel Canals que ha explicat les noves propostes per el curs que acaba de començar.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation