Èxit d’assistència i participació en la primera Fira dels Proveïdors

El divendres dia 16 de novembre s'ha celebrat a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili la primera Fira de Proveïdors organitzada per el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l'Associació Catalana d'Enòlegs en col·laboració amb la Facultat.

Amb l'assistència de unes 50 persones aproximadament ha presentat la sessió el Degà de la Facultat i del Col·legi d'Enòlegs, el Sr Joan Miquel Canals el qual ha comentat amb quatre pinzellades el per que es interessant aquesta interconnexió entre alumenes de la Facultat i el món professional tan els enòlegs de celler com els que estan al sector proveïdor.

Tot seguit s'han iniciat les xerrades, la primera a càrrec de Sra. Miriam. Sanahuja de la firma ERBSLOH en que ha parlat de una nova tècnica de filtració el sistema VARIOSAN en que ha explicat el que és el filtre premsa que funciona amb perlites més cel·luloses (VARIOFLUX) per filtrar bàsicament els baixos dels mostos dels desfangats.

El següent torn ha estat per el Sr Issac Rigau de LAFFORT ens ha comentat aspectes diversos aspectes des dels inicis a la acultat amb la compaginació del treball amb els estudis universitaris. També ha explicat la seva entrada a l'Associació Catalana d'Enòlegs la qual l'hi ha servit per aprendre molt. Finalment ens ha explicat com treballa la casa Laffort en els diferents àmbits de l'enologia per solventar els diferents problemes que ens anem trobant en l'elaboració de vins.

El Sr Josep Raventós de CAVATAP ens ha explicat una mica les distribucions que porta i desprès ens ha parlat del que es Antartika un nou producte per estabilitzar els vins de cara a les precipitacions tartàriques, és poliespartat de potassi que seria un substitut del àcid meta tartàric però amb una efectivitat en el temps molt més llarga.

En la comunicació següent la Sra. Conchi Garzón i el Sr. Daniel Ruiz de la firma MASILVA&GARZON, des de la investigació al consultor (que és el comercial) ens han parlat de l'obtenció de taps de suro lliures de TCA mitjançant tecnologia espectroscòpica. El procés onebyone (anàlisis de tap per tap) per tal de que tots estiguin per sota de 0,5 nanogr/lit de TCA.

Desprès d'una petita pausa la Sra. Xenia Bonet de AEB ens ha parlat de la transferència que fan de la tecnologia cap el client final, buscar i trobar solucions a mida per cada celler. Ens ha fet un compendi històric des de època remotes passant per Pasteur fins arribar als nostres dies, explicant el per que de molts dels productes enològics de la firma.

Tot seguit em continuat amb la firma AGROVIN la qual el Sr. Gerard Llaurador ens ha parlat de la Professió d'Enòleg i ens ha explicat els diferents serveis que ofereix la firma per tot tipus de propostes enològiques.

Per part de MAGUSA el Sr. Josep Gual i el Sr. David Felipe ens han parlat de les diferents etapes en el procés d'elaboració, taula de selecció, derrapat, bombes, premses, fins a línies d'embotellament, explicant les millors maquines en cada cas.

Per acabar el Sr. Jaume Noto de l'empresa de taps PIEDADE-DIAM CORK ha fet primer un organigrama de l'empresa i tot seguit ens ha parlat de l'oxigen que contenen els taps de suro en el seu interior (OIR), és important saber la quantitat de oxigen per tal de poder actuar amb conseqüència.

Comentar també que l'empresa LALLEMAND no ha pogut assistir a aquesta trobada per raons professionals.

Finalment en la zona on hi havia els estants s'han format diferents tertúlies per demanar més informació i per aclarir alguns temes que no han quedat prou clars en les comunicacions.

Ha tancat l'acte el Degà de la Facultat i del Col·legi el Sr. Joan Miquel Canals agraint l'assistència tan d'alumnes de la Facultat com d'enòlegs i fent un agraïment especial a tots els patrocinadors de les cases comercials que han fet possible aquest acte divulgatiu de tecnologia i experiència professional.

Al final de l'acte s'ha ofert una copa de vi escumós elaborat en el celler experimentat de Mas dels Frares de la Facultat d'Enologia.

Fira dels proveidors 2
Fira dels proveidors 1

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation