Amb l'assistència de unes 50 persones aproximadament ha presentat la sessió el Degà de la Facultat i del Col·legi d'Enòlegs, el Sr Joan Miquel Canals el qual ha comentat amb quatre pinzellades el per que es interessant aquesta interconnexió entre alumenes de la Facultat i el món professional tan els enòlegs de celler com els que estan al sector proveïdor.
Tot seguit s'han iniciat les xerrades, la primera a càrrec de Sra. Miriam. Sanahuja de la firma ERBSLOH
en que ha parlat de una nova tècnica de filtració el sistema VARIOSAN en que ha explicat el que és el filtre premsa que funciona amb perlites més cel·luloses (VARIOFLUX) per filtrar bàsicament els baixos dels mostos dels desfangats.
El següent torn ha estat per el Sr Issac Rigau de LAFFORT
ens ha comentat aspectes diversos aspectes des dels inicis a la acultat amb la compaginació del treball amb els estudis universitaris. També ha explicat la seva entrada a l'Associació Catalana d'Enòlegs la qual l'hi ha servit per aprendre molt. Finalment ens ha explicat com treballa la casa Laffort en els diferents àmbits de l'enologia per solventar els diferents problemes que ens anem trobant en l'elaboració de vins.
El Sr Josep Raventós de CAVATAP
ens ha explicat una mica les distribucions que porta i desprès ens ha parlat del que es Antartika un nou producte per estabilitzar els vins de cara a les precipitacions tartàriques, és poliespartat de potassi que seria un substitut del àcid meta tartàric però amb una efectivitat en el temps molt més llarga.
En la comunicació següent la Sra. Conchi Garzón i el Sr. Daniel Ruiz de la firma MASILVA&GARZON,
des de la investigació al consultor (que és el comercial) ens han parlat de l'obtenció de taps de suro lliures de TCA mitjançant tecnologia espectroscòpica. El procés onebyone (anàlisis de tap per tap) per tal de que tots estiguin per sota de 0,5 nanogr/lit de TCA.
Desprès d'una petita pausa la Sra. Xenia Bonet de AEB
ens ha parlat de la transferència que fan de la tecnologia cap el client final, buscar i trobar solucions a mida per cada celler. Ens ha fet un compendi històric des de època remotes passant per Pasteur fins arribar als nostres dies, explicant el per que de molts dels productes enològics de la firma.
Tot seguit em continuat amb la firma AGROVIN
la qual el Sr. Gerard Llaurador ens ha parlat de la Professió d'Enòleg i ens ha explicat els diferents serveis que ofereix la firma per tot tipus de propostes enològiques.
Per part de MAGUSA
el Sr. Josep Gual i el Sr. David Felipe ens han parlat de les diferents etapes en el procés d'elaboració, taula de selecció, derrapat, bombes, premses, fins a línies d'embotellament, explicant les millors maquines en cada cas.
Per acabar el Sr. Jaume Noto de l'empresa de taps PIEDADE-DIAM CORK
ha fet primer un organigrama de l'empresa i tot seguit ens ha parlat de l'oxigen que contenen els taps de suro en el seu interior (OIR), és important saber la quantitat de oxigen per tal de poder actuar amb conseqüència.
Comentar també que l'empresa LALLEMAND
no ha pogut assistir a aquesta trobada per raons professionals.
Finalment en la zona on hi havia els estants s'han format diferents tertúlies per demanar més informació i per aclarir alguns temes que no han quedat prou clars en les comunicacions.
Ha tancat l'acte el Degà de la Facultat i del Col·legi el Sr. Joan Miquel Canals agraint l'assistència tan d'alumnes de la Facultat com d'enòlegs i fent un agraïment especial a tots els patrocinadors de les cases comercials que han fet possible aquest acte divulgatiu de tecnologia i experiència professional.
Al final de l'acte s'ha ofert una copa de vi escumós elaborat en el celler experimentat de Mas dels Frares de la Facultat d'Enologia.
|