Mètode Hérody: diagnòstic del sòl i estratègies de millora de la seva fertilitat

19/11
2018
fins al dia 21/11/2018 
Escola Agrària de Manresa
 Manresa (Barcelona)

La fertilitat del sòl és el puntal bàsic de la producció agrària ecològica. La sanitat dels cultius i el seu potencial productiu depenen de l'estat del sòl, el qual és fàcilment pertorbable a través de moltes de les pràctiques agrícoles que es fan habitualment i que el poden degradar amb facilitat, si no es coneix el seu funcionament i com hi repercuteix el maneig que se'n faci.

Yves Hérody, geòleg francès, va abordar aquest tema i elaborà un mètode d'anàlisi i observació del sòl, fàcilment adaptable per a la pagesia, que permet trobar solucions des de la perspectiva orgànica per tal de millorar-ne el seu estat.

Jean Pierre Sherer, agrònom expert de llarg recorregut en edafologia, agricultura ecològica i divulgador del Mètode Hérody, serà qui conduirà a l'alumnat a conèixer el mètode i a elaborar propostes de millora de la fertilitat del sòl en funció del diagnòstic obtingut.

L'objectiu del curs, a més de conèixer el mètode i relacionar-lo amb el maneig i les practiques agrícoles realitzades, és prendre consciència dels efectes que tenen aquestes actuacions sobre la salut del nostre sòl.

A partir d'aquí, caldrà implementar pràctiques i actuacions de millora del sòl, segons el seu estat i situació edafoclimàtica.

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation