Montse Nadal i Josep Roca, Jurat del XVIIIè Premi d’Enologia Jaume Ciurana

El premi d'enologia Jaume Ciurana és un dels més destacats en el sector vinícola, especialment en el camp de la formació universitària. El que el fa reconegut és el gran prestigi que acumula el jurat que proclama el guanyador del guardó, i que integren tres persones amb caràcter fix, (el fill de Jaume Ciurana, que exerceix de president; Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel o Santi Rius, com a representants de la consultora patrocinadora del premi), i d'altres esporàdics.

En aquesta XVIIIa edició del premi, les persones que se sumen al jurat del Jaume Ciurana són Montse Nadal, biòloga i professora de la Facultat d'Enologia de la URV i Josep Roca, sommelier del restaurant Celler de Can Roca, que han estat proposats per la mateixa URV i per la consultoria Rius&Rius, respectivament.

Montse Nadal Roquet‐Jalmau, especialitzada en viticultura, és una persona apassionada i incansable: professora, investigadora, viatgera, innovadora... A més d'una intensa activitat docent centrada sobretot a la URV, ha participat en vora de 50 projectes d'I+D a Montpeller, Califòrnia, Sud‐àfrica, entre altres territoris vitivinícoles. Durant 7 anys ha estat la directora de la Finca i el Celler experimental Mas dels Frares, de la URV, i participa en 3 comitès científics internacionals.

Des del 1995, és coordinadora i docent tant dels cursos de tast de vins de la Facultat d'Enologia de la URV com de cursos de les universitats d'Oviedo i de Lleida. I des del 2005 coordina els cursos de sommelier professional de la Fundació URV.

Josep Roca és un dels sommeliers amb més renom del país. Juntament amb els seus germans, Joan i Jordi, regenta El Celler de Can Roca, considerat el millor del món en dues ocasions per The World's 50 Best Restaurants. Ha estat nomenat Premi Nacional de Gastronomia al Millor Maître de Sala (2004), Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier (2010), Premi de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sommelier (2005‐2011) i i Premi Gueridón d'Or al millor Maître de Sala (2013).

La deliberació del Jurat i el lliurament del Premi Jaume Ciurana es durà a terme el dimarts 23 d'octubre, en sessió matinal, a la seu de la Facultat d'Enologia de la URV (Campus Sescelades, a Tarragona) i n'és pública la concurrència. El lliurament del guardó es clourà amb una conferència magistral a càrrec de Josep Roca que portarà el títol “Enòlegs del demà. Entre la raó i la intuïció”.

Amb aquesta XVIIIa edició, Rius&Rius, com a empresa de referència al sector vitivinícola, referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament, creixement i millora econòmica i social del sector.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation