El president-degà Joan Miquel Canals assisteix a l’assamblea de l’AVC

El president-degà, Joan Miquel Canals en representació de l'ACE-CEEC va asistir a l'assemblea general 2018 de la patronal del vi català que es va celebrar a les Caves Vilarnau de Sant Sadurní d'Anoia.

La patronal del vi català va celebrar la seva assemblea anual subratllant el compromís que han de seguir assumint els cellers per la qualitat dels seus vins, per tal de conquerir nous mercats i assumir nous lideratges basats en l'exemplaritat i cultures d'alt valor.

En aquest sentit, el sector vitivinícola català segueix treballant en la creació de la Catalan Wine House, per a que sigui una realitat, en la màxima brevetat possible, i un mirall dels valors que representa el sector.

La Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà va clausurar aquesta assemblea, destacant les bones sinergies que s'han d'establir entre l'administració i el sector per poder portar a terme projectes que permetin avançar i conquerir nous reptes a nivell internacional. És necessari, va manifestar la Consellerad'Agricultura, que existeixi una bona harmonia entre ambdues parts, ja que és el maridatge perfecte per aconseguir noves fites.

Valentí Roqueta, president de l'Associació Vinícola Catalana, va encoratjar als empresaris a seguir en aquesta línia, durant la celebració de l'assemblea anual del'entitat, que va tenir lloc a Caves Vilarnau de Sant Sadurní d'Anoia. Coincidint amb lesparaules de la Consellera, Valentí Roqueta va destacar que “només podrem superar els nous reptes que ha d'enfrontar el sector oferint una qualitat consistent, a través del'aposta per la nostra terra, per la nostra gent i per la nostra capacitat d'innovació”. Roqueta va destacar que el sector vinícola català és un sector viu i dinàmic que respecta els orígens: la terra i el paisatge, qüestió essencial per a seguir avançant.

L'AVC va convidar a assistir a la directora de l'Organització Interprofessional del Vi Espanyol (OIVE), Susana G. Dolla per a què expliqués als assistents d'aquesta assemblea, els resultats del primer any d'aplicació de l'extensió de norma. Un acord que afecta a tots els cellers catalans.

Actualment, l'AVC representa a la majoria d'empreses vinícoles catalanes - el 85% del total del vi tranquil català - i que formen part de les onze denominacions d'origenexistents.

El president de l'AVC, va destacar la força i de l'associació i la gran feina que realitza com a eix vertebrador d'un ecosistema de grans, mitjanes i petites empreses que és el sector del vi català.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation