Arrenca la 1a edició de la Fira Vi-Ba

Tot i que al llarg de la setmana ja s'han anat celebrant algunes activitats dins el marc de la Fira VI-Ba - dilluns es va celebrar la jornada professional i tant dimarts com avui dijous s'han organitzat un parell d'activitats al voltant del món vitivinícola - el tret de sortida oficial serà avui divendres al vespre amb la Nit de Picapolls.

Es tracta d'una vetllada ja consolidada a la ciutat, organitzada per la mostra Vi_suals , que proposa un tast de vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat Picapolls. A més del dels vins, també es podrà gaudir dels tastets dels Fogons del Bages, que col·laboren amb l'acte , la música en directe de “Mon petit món” i “DJ Ferry B” i l'actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa . Tot plegat al Parc de la Seu.

Acte d'inauguració

Serà dissabte quan tindrà lloc l'acte d'inauguració, o més ben dit actes, ja que al llarg del matí podrem visitar la mostra de vins, enoturisme i art efímer urbà organitzada per Vi_suals a la Plaça Sant Domènec, la exposició fotogràfica a la Plana de l'Om i a les 13h assistir a la presentació del Pla Director de les Tines , a l'Auditori de la Plana de l'Om.

Acte d'investidura de la Confraria de vins del Bages

El punt més tradicional el posarà la celebració del 20è aniversari de la Confraria de vins del Bages . L'Acte d'investidura es podrà seguir a la Plana de l'Om i tindrà com a Confrares de Mèrit a la periodista Empar Moliner – encarregada del pregó – i els escriptors Jaume i Ramon Corominas . A més dels nous cellers de la DO , Vins Colltor i el Celler Les Acàcies , i el Restaurant Mas de la Sala . I com a Confrares d'Honor el meteoròleg Francesc Mauri , i l'esportista Núria Picas .

El sopar que segueix a l'acte d'investidura anirà a càrrec dels Fogons Gastronòmics del Bages, i se celebrarà a les instal·lacions del'Escola d'Hoteleria Joviat.

Visites i tastos al llarg del cap de semana

Tant dissabte com diumenge, s'ha programat un seguit de tastos temàtics i singulars impartits per alguns dels millors sommeliers, enòlegs, viticultors, productors i comunicadors del sector. Aquestes activitats se celebraran a la Plaça Sant Domènec entre les 10:30h del matí i les 21h a l'espai habilitat com a Aula de tast .

A més, s'han planificat diferents visites guiades a alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat relacionats amb el món vitivinícola . Entre elles la Ruta de les tines a peu de vinya , que oferirà un transfer amb autobús des de la Plaça dels Infants. Tant la ruta de dissabte com la de diumenge estan patrocinades pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i pel programa Parc a Taula de desenvolupament econòmic als parcs de la Diputació de Barcelona , amb tast de vins de la DO Pla de Bages i del Parc a Taula.

A banda dels tastos i les visites guiades, a la Plaça Sant Domènec s'hi instal·laran l'Espai Vi-Bar , una barra de vins i cellers de la DO Pla de Bages ; i l'Espai Gastronòmic , que comptarà amb la presència de Les Cuineres del Bages el dissabte, i de Mengem Bages el diumenge.

Tota la comarca compromesa amb la fira VI-Ba

La rebuda de la fira per part de la comarca del Bages ha estat immillorable i, a part de tancar-se acords amb FGC per tal de millorar la mobilitat i l'accés amb transport públic, han estat diversos els establiments, les institucions i instal·lacions municipals que s'hi ha volgut implicar.

Com per exemple la UBIC (Manresa+comerç) amb el concurs d'aparadors; les botigues del centre de la ciutat que han acollit als seus aparadors l'exposició (Vi_suals) o les Biblioteques Municipals de la comarca, que s'han sumat a la Fira VI-Ba programant diferents activitats, decorant els seus espais i fent una gran tasca de difusió a les xarxes socials (https://bibliotequesdemanresa.wordpress.com ).

Tot plegat fa que les previsions per al cap de setmana siguin d'allò més positives. En paraules de Joan Soler, president de la DO Pla de Bages: “Estem preparats per convidar-vos a casa nostre”. I esperem que gaudiu de la 1a edició d'aquesta Fira del Vi del Bages, la Fira VI-Ba!

Podeu consultar el programa sencer al web de la fira www.firaviba.cat , així com comprar els tiquets i abonaments per als diferents actes.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation