Professionals de consolidat prestigi protagonitzen La Nit de l’Enologia 2018

L'Associació Catalana d'Enòlegs i el Col-legi d'Enòlegs de Catalunya organitzen anualment La Nit de l'Enologia, una vetllada que, a través de les seves 11 edicions, se ha convertit en la cita anual imprescindible dels professionals del món del vi, en la que els enòlegs reconeixen els mèrits dels protagonistes de la professió.

El passat divendres, 27 d'abril, es va celebrar l'edició 2018. Va inaugurar l'acte el recent president-degà de l'Associació i el Col-legi, Joan Miquel Canals amb un parlament que va representar una declaració d' intencions de cara al pròxim futur de ambdues entitats, ple d'iniciatives, reptes i energia per a complir-los. El conductor de la cerimònia, va ser Josep Maria Martí qui, desprès de donar les gràcies als assistents i guardonats, va agrair al Celler Vilarnau , d'Espiells (Sant Sadurní d'Anoia), que acollis als enòlegs en la seva cita anual d'entrega dels guardons. Damià Deàs, enòleg de Vilarnau, va donar la benvinguda als assistents en nom de l'empresa.

De les diverses categories guardonades en les seves edicions anteriors, en aquesta ocasió es va centrar en tres d'elles: la millor i més reeixida trajectòria professional, reconèixer l'enòleg sènior, convertit en un referent amb més de 25 anys de trajectòria, i agrair la labor del professional del periodisme i la comunicació que més s'ha distingit en la difusió del món de l'enologia.

La trajectòria de Montserrat Mascaró i Alemany ha merescut la consideració de millor trajectòria professional . Després de realitzar els estudis d'enginyeria agrícola i graduat en enologia per la Universitat Rovira i Virgili, màster en administració i direcció d'empreses en ESADE i haver emmagatzemat una gran experiència en INCAVI, Schenk i Henry de Vilamon, es va posar al capdavant de l'empresa familiar compartint dedicació tècnica i empresarial, i en la que en 1994 va realitzar un canvi de presentació de tots els seus elaborats.
Com sol ser habitual, Montserrat Mascaró va voler identificar-se com una elaboració pròpia, un cava jove, lleuger i afruitat: el brut nature “Pure”, procedent dels raïms de les vinyes de Mas Miquel (Tarragona) que va compartir amb els assistents.

Els germans Josep i Antoni Mata Casanova (Familia Recaredo), van rebre el guardó a l'enòleg sènior . Ambdós són el reflexa de la passió i vitalitat, en dos professionals consagrats a l'elaboració de cava durant més de sis dècades. El cava escollit per ells per a degustar amb els presents va ser un reserva de 10 anys de criança “Recaredo 2007” de macabeo, parellada i xarel·lo.

Ruth Troyano Puig , periodista especialitzada en enocomunicació i enoturisme, va ser la receptora del mèrit periodístic , un reconeixement a la seva infatigable i enèrgica labor de donar protagonisme als professionals de l'enologia en els nombrosos mitjans en els que col·labora, escrits i audiovisuals, en especial en les xarxes socials. Ruth Troyano va complementar un apassiona't parlament sobre les dones pageses, amb un vi vermell cirera, “la Catalina” de Celler Vall Llach, en honor a una incansable treballadora de les vinyes de Porrera, que té 104 anys d'edat.

Els premis als guardonats van ser entregats pel president-degà de l' Associació Catalana d'Enòlegs i del Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, Joan Miquel Canals, així com per Xavier Agell, coordinador general de l'INCAVI, per Pere Bonet, president de la DO Cava, i per Josep María Albet i Noya, president de la DO Penedès.

Cada un dels guardonats va rebre l'escultura que identifica els premis de La Nit de l'Enologia i que consisteix en un decantador, al·legoria de la exigent i profunda transformació que requereix dedicar-se a la elaboració vinícola.


Els guardonats de la Nit de l'Enologia 2018
Recaredo
Montserrat Mascaró
Ruth Troyano

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation