Phytoma-Espanya convoca dos concursos de fotografia sobre l’impacte del canvi climàtic en l’agricultura

L'editorial Phytoma-Espanya commemora el 2018 el seu trenta aniversari amb la mirada posada en el futur de l'agricultura, especialment de la producció i la salut dels plantes. Per aquest motiu, ha convocat dos concursos amb la finalitat de retratar i descriure els efectes del canvi climàtic en la sanitat dels cultius.

D'una banda, el CONCURS DE FOTOGRAFIA té com a objectiu premiar les imatges que millor reflecteixin les conseqüències que el canvi climàtic està tenint en l'agricultura, des del punt de vista de la sanitat vegetal, en tots els seus àmbits: fitopatologia, malherbologia, entomologia, patosistemes, agrosistemes i ecosistemes.
El sentit de la imatge és tan important com la seva qualitat. Per aquest motiu, les fotografies que es presentin a concurs han d'anar acompanyades d'un peu de foto explicant la relació entre el contingut de la imatge amb l'efecte del canvi climàtic en els cultius.

D'altra banda, el CONCURS DE RELATS BREUS pretén conscienciar sobre la incidència que el canvi climàtic està tenint en l'agricultura i en la salut de les plantes, i seguirà tenint en un futur proper si no es prenen les mesures adequades per pal·liar-ne els efectes.
Els relats no poden sobrepassar les mil paraules. Poden estar basats en fets reals, inspirats en la realitat o tractar-se d'obres literàries de ficció, però el tema principal ha de ser l'impacte del canvi climàtic en l'agricultura, en la producció i salut de les plantes. Els autors que ho desitgin podran incloure il·lustracions o imatges en el relat, sempre que siguin els autors de les mateixes o comptin amb l'autorització expressa dels autors.
En ambdós certàmens, s'han establert tres premis amb una dotació econòmica de 600 €, 300 € i 100 € per a les tres obres guanyadores. El termini de presentació de fotografies i relats conclou el 27 d'abril.

Canvi climàtic i agricultura
Actualment, hi ha un fort consens científic respecte al fet que el clima global es veurà alterat significativament com a resultat de l'augment de concentracions de gasos hivernacle com ara el diòxid de carboni, metà, òxids nitrosos i clorofluorocarbonis.
L'agricultura és una de les àrees que més patirà l'efecte del canvi global i, com a conseqüència, l'alimentació de la humanitat es veurà afectada. Igualment, tindrà una profunda influència sobre la protecció dels cultius, afectant a les plagues, malalties i males herbes que competeixen amb els mateixos pels recursos. Tot això afegirà una major incertesa en la producció mundial d'aliments.
En aquest sentit, Espanya és un dels països europeus que més patirà les conseqüències del canvi climàtic: segons el Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC), en el futur els episodis de sequeres, onades de calor i increment de les pluges torrencials seran comuns.

30 anys rodons treballant per la Sanitat Vegetal
Al juny de 1988 naixia Phytoma-Espanya amb la vocació de convertir-se en el mitjà de referència de la Sanitat Vegetal. Des de llavors, la publicació ha servit de pont entre la recerca i l'aplicació a peu de camp, erigint-se en el pilar fonamental de la transferència de coneixements i tecnologia per als professionals de la protecció dels cultius a Espanya.
El 2018 celebra el seu trenta aniversari i la revista arribarà al juny el seu número 300, coincidint amb la Trobada Internacional Desafiaments de la Sanitat Vegetal davant el futur: Marc Legal Europeu i Canvi Climàtic, que tindrà lloc a l'Ateneu de València el 13 i 14 de juny. En aquest congrés, que reunirà els màxims experts en la matèria, es presentaran les últimes investigacions sobre l'efecte del canvi climàtic en la sanitat vegetal, la seva evolució futura i les estratègies a seguir per a l'adopció de mesures d'adaptació i mitigació, així com el proper marc legal que regularà la protecció dels cultius en aquest context.
Entre altres novetats del 30 aniversari, el vaixell insígnia de l'editorial, la revista Phytoma, presentarà un nou disseny. També el web corporatiu es renovarà durant aquest any i la versió digital de la revista estarà disponible en una plataforma més funcional, adaptada a les demandes actuals dels seus lectors.

Bases Concurs de Fotografia:
http://www.phytoma.com/images/concursos/BasesConcurso_Foto.pdf
Bases Concurs de Relats Breus:
http://www.phytoma.com/images/concursos/BasesConcurso_Relato.pdf

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation