Els cellers de la DO Pla de Bages visiten els establiments de promoció del vi i l’enoturisme a Barcelona

Una vintena de representants dels cellers i la DO han visitat Barcelona amb la missió de conèixer i presentar-se als promotors del vi i l'enoturisme de la ciutat.

La visita és un pas més per a la promoció i presentació de la DO Pla de Bages a la capital catalana, en la que els vins del Bages en són productes de proximitat i l'enoturisme té un gran potencial per a la promoció del Bages a Barcelona.

El matí s'ha dedicat a visitar els espais més cèntrics de la capital, des de la Plaça Universitat i tota la rambla fins al Mirador de Colom. A la tarda s'ha visitat un dels winebar més importants del moment.

La visita ha començat a l'Espai Penedès , sala de tast pròpia a Barcelona per donar a conèixer els vins de la DO Penedès entre el públic barceloní. Ha explicat el projecte el president de l'Acadèmia Tastavins del Penedès, Joan Tarrada.

Posteriorment s'ha anat a la seu d'Ociovital , empresa especialitzada en turisme d'experiències entorn la gastronomia i els vins. En Manel Colmenero ha explicat la seva experiència i els projectes tant interessants com Food Wine Tours i Casino Gourmet que executen al a ciutat. Ha estat el guia de la visita de tot el matí dels diferents espais de la rambla.

Trobada Pla de Bages
La visita al llarg de la Rambla ha començat al Palau Moja , emplaçament que combina Oficina de Turisme, espai gastronòmic i botiga amb productes de tota mena relacionats amb la cultura catalana.

Desprès s'ha visitat Opera Samfaina , una experiència d'oci gastronòmic, on els Germans Roca han col·laborat en l'Odissea, una de les propostes de l'espai relacionades amb la història i la cultura catalanes.

El matí ha acabat a l'Espai de vins del Mirador de Colom , un Punt d'Informació d'enoturisme i vins de Turisme de Barcelona, que té l'objectiu de fer difusió, promoció i venda dels serveis turístics relacionats amb el món i la cultura del vi a la demarcació de Barcelona. S'ha aprofitat també per pujar dalt del mirador i contemplar les vistes del port i la ciutat.

El dinar ha tingut lloc a l'eixample barceloní amb la presència del sociòleg i escriptor de llibres de vi i enoturisme Lluís Tolosa , que ha explicat el projecte de la Catalan Wine House i la seva situació actual als cellers de la Denominació d'Origen. La Catalan Wine House, impulsada per l'Associació Vinícola Catalana com a centre lúdic i cultural del vi i l'enoturisme a Catalunya, vol presentar, interpretar i promocionar el sector vitivinícola del país des dels seus orígens fins avui dia, des de la producció del vi fins a l'oferta enoturística.

L'acció ha acabat al nou wine bar Tribut del Petit Celler a Barcelona, obert recentment amb un nou concepte de botiga de vins i alhora lloc de degustació dels millors vins a copes, denominat per molt wine lovers com el nou santuari dels amants del vi a Barcelona.

En tots els emplaçaments s'ha donat a conèixer els actius de la comarca del Bages així com les iniciatives turístiques vinculades amb el vi que s'hi duen a terme: visites guiades a les Tines a peu de vinya, l'Enotren, tours en BTT per les vinyes, etc..

La visita és un pas més per a la promoció i presentació de la DO Pla de Bages a la capital catalana, en la que els vins del Bages en són productes de proximitat. El posicionament de la ciutat i la rellevància de la marca Barcelona fa que l'enoturisme tingui un gran potencial per a la promoció dels vins del Bages.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation