Un mes de febrer ple d’activitats gastronòmiques maridades amb els vins de la DO Terra Alta

Els vins de la Denominació d'Origen Terra Alta estaran presents al llarg de tot el mes de febrer a diferents localitats de les Terres de l'Ebre per maridar les jornades gastronòmiques que se celebraran d'ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra.

V Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 9 de febrer al 4 de març

Divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre. Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita tornaran a ser els centre operatius d'aquestes jornades que arriben a la seva 5 edició amb els vins de la DO Terra Alta com a maridatge dels menús que es proposen als 44 restaurants que hi participen.

La galera és un producte local i de qualitat típic de l'Ebre. Un crustaci font de proteïnes, vitamines i minerals que marida amb la perfecció amb la garnatxa blanca de la Terra Alta. En crema, a la planxa, en tempura o en arròs són algunes de les formes com es podrà tastar aquest producte en els menús gastronòmics elaborats per a l'ocasió.

Jornades de la Carxofa d'Amposta, del 18 de febrer al 18 de març

També els productes de la terra mariden bé amb els vins de la DO Terra Alta. És el cas de la carxofa, protagonista de les jornades que se celebren a Amposta des de fa més de 10 anys.

Aquestes jornades arriben enguany a la XIV edició entre el 18 de febrer i el 18 de març. Tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen un bon grapat de restaurants d'Amposta i el Poble Nou, i que tenen com a ingredient principal la carxofa, sempre maridats amb els vins de la Terra Alta.

Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, del 23 de febrer al 25 de març

Ja acabant el mes arribarà la IX edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta que, per segon any consecutiu, deixen enrere la tardor per celebrar-se en aquesta època.

Un any més, els restauradors de la Terra Alta oferiran els seus plats elaborats amb el corder com a protagonista i acompanyat dels millors productes de la terra. Els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els encarregats de maridar aquests menús, on es podran tastar plats tan tradicionals com l'espatlla de corder al forn o les costelles de corder a la brasa, però també algunes propostes més innovadores seguint en la línia de les darreres edicions.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation