Jornada Tècnica. Estat de l’art de la vitivinicultura a Catalunya

23/02
2018
Divendres 23/02/2018 
Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB)
 Castelldefels (Barcelona)

El canvi climàtic és sens dubte un dels fenòmens que més preocupa al sector del vi. Els canvis que es produeixen en els factors meteorològics, com l'augment de les temperatures, la disminució de les pluges o bé la intensitat amb què plou, alteren sens dubte el cicle de la vinya i en conseqüència la qualitat dels nostres raïms.

Viticultors i enòlegs han d'establir noves estratègies de cultiu i enològiques per tal de poder seguir fent vins de qualitat i al gust del consumidor. Alguns viticultors han cercat parcel·les a més altitud, inclús on la viabilitat del cultiu pot estar compromesa, però amb la mirada posada en el futur. També disposar d'un material vegetal ben adaptat a aquestes condicions i a la vegada més resistents a les malalties seria un recurs d'alt valor. Això justifica la dura tasca de recuperar varietats antigues i que segurament estan més ben adaptades a condicions càlides i resistents a malalties, sigui una bona manera de reduir els insums a la vinya i produir de manera més sostenible mediambientalment. Tots aquests canvis en la vinya ofereixen noves oportunitats enològiques, que requereixen de coneixement i experiència per tal de poder fer evolucionar i avançar el sector.

En aquesta jornada tindrem la visió de Josep Maria Albet, que va ser el primer elaborador vins ecològics a Espanya, i també comptarem amb la visió de Joan Soler, que ens parlarà sobre les oportunitats que ens ofereixen algunes varietats prefil·loxèriques per elaborar vins.

Per acabar la jornada es proposa una taula rodona amb tres exalumnes de l'ESAB que ens explicaran el que estan fent i ens donaran la seva visió sobre el futur del nostre sector.

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation