Els enòlegs Miquel Palau d’Abadal i Agustí Torelló d’AT Roca, Premis Honorífics al Futur per la Guia de Vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya, que enguany arriba a la seva desena edició, és obra de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, amb la col·laboració de Sergi Sevé, Rafel Pino, Maties Salom i Carles Xuriguera. Per la confecció de la guia, aquest any s'han valorat 1458 vins, que s'han tastat a cegues, de 284 cellers de les 12 denominacions catalanes.

En aquesta edició també s'han lliurat unes mencions especials: el Premi Honorífic al Futur, premis que s'han otorgat a dos membres de l'Associació Catalana d'Enòlegs: Miquel Palau , del celler Abadal i Agustí Torelló , d'AT Roca. Uns premis que reconeixen la seva trajectòria, la seva projecció i la innovació en la seva feina.

Miquel Palau és l'enòleg de Bodegas Abadal i director tècnic de Roqueta Origen des del 2008. Enginyer Tècnic Agrícola per la Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i Llicenciat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, va obtenir el IV Premi d'Enologia Jaume Siurana al millor expedient acadèmic, i Màster en Direcció de Projectes a la EAE Bussines School. Ha exercit com a Tècnic del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i també la docència com a professor a la Escola Mercè Domènech i Rosell. Els seus inicis en el món de l'enologia els va realitzar a Jané Ventura al Penedès i a petits projectes assessorats per Mas Martinet Assessors. A més, realitza conferències i altres activitats formatives. Com a director tècnic de Roqueta Origen, ha estat impulsor del projecte de vinificació a Mas Arboset, i el lideratge en la recuperació del patrimoni varietal al Bages duent a terme treballs de recerca i investigació amb varietats com el mandó, sumoll i malvasia de Manresa.

Guanyadors Guia de Vins de Catalunya
Per Palau, “haver rebut aquest premi suposa una gran satisfacció personal, a més d'una gran responsabilitat, però sobretot un plus d'energia que motiva a seguir endavant”. Així sí, afirma que “encara queda molta feina per fer”.

Agustí Torelló és enòleg i co-lidera el projecte AT Roca basat en un únic paisatge, el Penedès, unes varietats autòctones úniques i una viticultura ecològica i biodinàmica. Va estudiar el Grau Superior d'Enologia a la Universitat Rovira i Virgili i ha treballat i fet pràctiques al celler Agustí Torelló i Mata, al celler Luís Cañas de La Rioja i a Champagne Bruno Michel a La Champagne. També ha estat treballant per la Família Zuccardi a la Valle de Uco (Argentina). Considera que “viatjar i agafar certa perspectiva ajuda a posar en valor el que tenim a casa, el potencial del nostre territori i de les nostres varietats”.

Pel que fa el premi rebut, per Torelló, “ajuda a seguir remant fort, amb més convicció de què cal revaloritzar el territori a través de les varietats tradicionals, ja que és l'únic camí per mostrar al món la nostra cultura i patrimoni vitícola. I tot, sempre a través del coneixement i estudi constant buscant una viticultura i enologia poc intervencionista i valorant el treball i l'esforç de tot l'equip de AT Roca, tant de celler com de les cinc famílies de viticultors que treballen plegats per un objectiu utòpic però alhora real: intentar representar els nostres paisatges i anyades en cadascun dels nostres productes”.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation