La DO Montsant viatja aquest mes a la Xina i a Suïssa

La Denominaci ó d 'Origen Montsant continua treballant els principals mercats exteriors a on es comercialitzen els seus vins per tal d'afermar la seva imatge de marca més enllà de les nostres fronteres. Aquest mes de novembre, la DO Montsant viatjar à fins a Su ïssa i la Xina per organitzar una sèrie de tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos països.

El proper dilluns dia 13 arrencaran els tastos a Su ïssa . Es tracta d'una acci ó conjunta de la DO Montsant i l 'ICEX Su ïssa que s'emmarca en un pla de promoció de dos anys de durada, i que té com a objectiu potenciar la imatge i la qualitat de la DO Montsant en els programes d'educació de la Swiss Hotel Management Schools. Al llarg de 10 dies es portaran a terme 7 tastos de zonificaci ó a diferents escoles d 'hostaleria repartides per tot el país (Lucerna, Thun, Chur, Zurich, Glion, Ginebra i Bluche), i a cada tast podran assistir-hi entre 40 i 60 alumnes. Els tastos seran dirigits pel periodista, tastador i consultor David Schwarzw älder , un expert en els mercats internacionals i col·laborador habitual de l'ICEX.

Pel que fa a la Xina , la data escollida ha estat el 25 de novembre . Aquell dia, 25 sommeliers, professionals i periodistes participaran, a l'hotel W Shanghai – The Bund, d'un tast que constarà de dues parts: un tast de tipificaci ó de garnatxes i carinyenes, i un tast de zonificaci ó amb mostres de les microvinificacions que s'estan portant a terme al Centre Tecnològic del Vi (VITEC). Aquest tast permetrà provar garnatxes i carinyenes de les diferents zones de la DO Montsant per tal de donar a conèixer tota la seva potencialitat.

Decanter visita la DO Montsant

Seguint amb aquesta mateixa línia de treball dels mercats exteriors, Andrew Jefford , periodista de la prestigiosa publicació internacional Decanter , va visitar la setmana passada la DO Montsant . En Jefford va poder conèixer de primera mà els vins de la DO, així com el seu paisatge i les seves singularitats.

Al llarg del matí es van organitzar diferents tastos de zonificaci ó sobre el terreny , permetent així que el periodista tastés els vins elaborats a les zones que trepitjava en cada moment. Al llarg de la tarda va poder tastar també un bon grapat de vins blancs i negres de la DO Montsant, tot compartint opinions amb alguns dels productors de la DO. Un sopar institucional amb els membres del Consell Regulador va posar punt final a una visita que s'emmarca dins les diferents missions inverses que la DO Montsant ve portant a terme al llarg dels dos darrers anys amb l'objectiu final de donar a con èixer la riquesa vitivin ícola de la denominaci ó d 'origen i l'ampli ventall de matisos que provenen de les varietats autòctones i de la diversitat de microclimes i sòls presents al territori.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation