L’ACE i el CEEC assisteixen al Showroom Terra Alta

En representació de l'Associació Catalana d'Enòlegs i el Col.legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya hi van assistir en Josep Anton Llaquet.

Showroom DO Terra Alta 1
El dilluns 16 d'octubre va tenir lloc el primer dels actes que la Denominació d'Origen Terra Alta organitzarà d'aquí a l'abril del 2018 per promocionar el concurs de les garnatxes del mon (Concurs Grenaches du Monde), que es celefrara del 11 al 15 d'abril del 2018.

Aquest acte es va celebrarà al Pavelló de la Fira de Reus entre les 16h i les 21h, anava dirigida als professionals de la restauració i l'hostaleria, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi, que varen poder degustar un centenar de vins de prop de 28 cellers de la Terra Alta. Es calcula que varen passar al voltant de 200 visitants.

Showroom DO Terra Alta 2

Els cellers participants en aquesta primera jornada professional lligada al concurs van ser: 7 Magnífics, Altavins, Bernaví, Caterra, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Coma d'En Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Celler Germans Balart, Celler Jordi Miró, Celler Piñol, Cellers Terra i Vins, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, De Haan Altés, Ecovitres, Edetària, Josep Vicens Vallespí, Lafou Celler, Les Vinyes del Convent, Mas Sersal, Sant Josep Vins, Serra de Cavalls, Vins del Tros i Vins La Botera.

L'acte, presidit pel president de la Denominació d'Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí, va comptar amb l'assistència del Director General de l'INCAVI, Sr. Salvador Puig, Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Pellicer, Alcalde de Reus, i altres representants de les institucions locals i comarcals.

Showroom DO Terra Alta 3
Showroom DO Terra Alta 4

Showroom DO Terra Alta 5
L'acte va servir per inaugurar l'exposició itinerant 'Garnatxa blanca. De la matèria a l'ànima', un camí professional que transportarà als assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits. Al llarg de 6 estacions, es posarà el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

El recorregut compta amb 6 estacions: Territoris; Varietats de garnatxa; El treball a la vinya. Pagesos; Elaboracions; Sòls; i Aromes que ajudaran als assistents a posar el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation