L’ACE i el CEEC assisteixen a l’acte del XVIIè Premi Jaume Ciurana.

Miquel A. Torres i Ramon Viader, van participar com a membres del Jurat. En representació de l'Associació Catalana d'Enòlegs i el Col.legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya hi va assistir en Germán Esteban.

El passat 10 d'octubre es va lliurar a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili el XVIIè Premi Jaume Ciurana el mexicà Pablo Hernández, estudiant de darrer curs d'Enologia d'aquesta Facultat. El Premi, que convoca anualment la Universitat Rovira i Virgili, amb el patrocini de Rius&Rius Assessors, està dotat amb 3.000 euros.

El Jurat d'aquesta XVIIª edició del Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” ha estat presidit pel Sr. Jaume Ciurana i Llevadot fill de qui va ser el primer Director de l'INCAVI i a qui el nom del Premi ret honor i reconeixement.

Al llarg de les edicions precedents l'organització ha tingut la sort de comptar en la composició del Jurat, amb experts i prestigiosos ambaixadors i personalitats del món institucional, acadèmic i empresarial, els quals generosament, han contribuït, de manera destacada a la celebració del Premi i a cultivar‐ ne l'arrelament a la Facultat d'Enologia.

Enguany s'ha pogut comptar amb dos enòlegs d'excepció amb una extensa i intensa trajectòria professional: el Sr. Miquel A Torres, cor i ànima d'un dels cellers familiars que avui esdevenen una marca insígnia arreu del món; a la multitud de reconeixements nacionals i internacionals cal afegir‐ hi que a l'octubre del 2016 va ser investit Doctor Honoris Causa per la URV. I, el Dr. Ramon Viader, incansable investigador i divulgador, impulsor, fundador i col∙ laborador de nombroses institucions nacionals i internacionals relacionades amb el sector vitivinícola i agroalimentari.

Completaven el Jurat Joan‐ Miquel Canals, Degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel Rius, com a representant de la consultora patrocinadora del Premi.

El Jurat, en aplicació de les bases de la convocatòria del Premi, ha valorat l'expedient acadèmic universitari ponderat dels candidats, el seu currículum, i l'informe confidencial de la Comissió d'Ensenyament d'Enologia. Així com el projecte professional del candidat, en què aquest detalla les seves expectatives en el futur proper i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del Premi dins d'aquest projecte.

Originari de la Baixa Califòrnia (Mèxic), en Pablo‐ Andrés Hernández Mijares ha basat el seu projecte professional en completar, primer, la formació adquirida en els camps de la viticultura i enologia i conèixer i treballar en diverses zones vinícoles de reconegut prestigi d'Austràlia, Nova Zelanda i Argentina per, posteriorment, potenciar un petit celler familiar a la regió de la Vall de Guadalupe (Baixa California). Cal augurar‐ li, doncs, una trajectòria professional de gran èxit.

L'acte de lliurament va cloure amb una conferència magistral “Anàlisi del model d'Enoturisme a Catalunya, errors i possibles alternatives ”, desenvolupada pel sociòleg, escriptor i reconegut divulgador de la cultura del vi, en Lluís Tolosa.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation