Els Tallers de Tast dels Enòlegs, un punt de trobada per entrenar l’anàlisi sensorial

Anualment l'Associació Catalana d'Enòlegs organitza aquests tallers per entrenar en el reconeixement d'aromes i gustos.

El Taller de Tast és una de les activitats més deganes que organitza l'Associació Catalana d'Enòlegs. Els seus fundadors ja van tenir clar que l'entrenament del tast és una de les tasques clau en la formació continuada de l'enòleg. Com explica Eva Plazas, membre de l'ACE i una de les organitzadores d'aquest taller, “és el nostre instrument de mesura per excel·lència, sensible, accessible i immediat i només necessita contrast perquè es mantingui en perfecte estat d'ús”. Afegeix que “és millor compartir les sensacions i tastar acompanyat, per aconseguir un bon manteniment de l'arxiu memorístic”. Alhora, el taller de tast és un punt de trobada que permet compartir experiències un cop al mes amb tots els assistents.

Taller de tast 2015 2
Es programen els tastos tenint en compte les tendències del moment i s'intenta que alguns dels tastos siguin conduïts per persones amb experiència i reconegudes en el món enològic i de la sumilleria. També estan oberts a les propostes i interessos dels associats, com a destinataris del taller. Se'n programen sis cada any, de gener a juny, un al mes, per fer parada a l'estiu i durant l'època de feina forta dels enòlegs, que és durant la verema i la campanya de Nadal.

Els Tallers de Tast estan limitats a 30 persones i aquests darrers anys s'han fet al celler Juve & Camps. Properament sortirà la nova programació de tastos per aquest 2018.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation