Dos membres de l’ACE formen part del jurat del Premi Jaume Ciurana

Miquel A Torres i Ramon Viader, membres del Jurat del XVIIè Premi d'Enologia “Jaume Ciurana”

La consolidació del premi, tant pel que fa a la dotació econòmica com per l'arrelament que té en l'àmbit universitari i en les empreses del sector, es ratifica any rere any amb la incorporació al Jurat de dos membres de reconeguda vàlua, que acompanyen als membres de caràcter fix: el fill de Jaume Ciurana, que exerceix de president, Joan‐ Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel o Santi Rius, com a representants de la consultora patrocinadora del premi, que es van alternant en el seu concurs.

Torres i Viader
Els nous membres del Jurat per aquesta XVIIa edició, proposats per la mateixa Universitat i per la Consultoria Rius&Rius, són Miquel A Torres i Ramon Viader, respectivament.

Miquel A Torres Riera, nascut a Barcelona (1941), Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i en Viticultura i Enologia per la Universitat de Dijon (Borgonya). L'any 1962 s'incorpora al més que centenari negoci familiar (casa fundada l'any 1870) essent, en l'actualitat, el seu President. La seva llarga i fructífera vida professional i el seu ferm compromís pel canvi climàtic i l'ecologia li ha comportat el reconeixement i distincions de rang nacional i internacional com: l'Ordre “Bernardo O'Higgins” en el grau de Gran Oficial del Govern Xilè (1996) en agraïment pels seus serveis en la millora de les relacions entre ambdós països, així com la seva contribució al desenvolupament vitivinícola d'aquell país sud‐ americà; l'Ordre del Lleó de Finlàndia (2012) la més alta distinció que el govern finès atorga a una persona estrangera; la “Placa de Oro de la Orden del Mérito Agrario, Pesquero y Alimentario” concedida pel govern espanyol (2013); la Insígnia d'Or de l'Associació Vinícola Catalana (2015) imposada pel President de la Generalitat per la seva trajectòria al capdavant de la patronal del vi català. Reconeixement en mitjans internacionals com: la revista “Time” (2011); revista britànica “Decanter” anomenant‐ lo “Man of the Year”. Autor de diversos llibres sobre temes vinícoles; el més conegut “Viñas y Vinos” actualment en la setena edició. El passat mes de novembre va ser anomenat, per tots els seus mèrits professionals i personals “Doctor Honoris Causa” per la Universitat Rovira i Virgili. Recentment designat nou President de la FEV (Federación Española del Vino) Tot un compendi que explica el posicionament de TORRES com la marca de vi més admirada d'Europa i del món.

Per altra banda Ramon Viader Guixà, nascut a Sant Sadurní d'Anoia (1948), Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (1975); doctorat per la Facultat de Farmàcia de Barcelona (1985), Graduat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili; i Master en Gestió de la Qualitat Total (1992) per la Universitat de Barcelona. Ex president de la “Federación Española de Enólogos” i de la “Union Internationale des Oenologues” . Membre del grup d'experts de la subcomissió de Mètodes d'Anàlisis de l'OIV. Soci fundador i primer secretari de la Fundació FIVIN. Autor de diversos llibres: “Control de calidad en la indústria enológica (1989); Vademecum Enológico” (2000); “Vino, Corpo e Cervello” primera edició en italià (2004), d'aquest (2011) se n'ha publicat l'edició en català a càrrec de la Secció de Ciències de l'Institut d'Estudis Catalans i s'ha convertit en obra de referència en el món sobre l'anàlisi sensorial. La seva darrera obra “Viader, nissaga de metges i apotecaris” a tall de llegat per a futures generacions, és un veritable recull històric de la medicina i la farmàcia en els darrers 350 anys a Catalunya. Ha publicat nombrosos articles científics i divulgatius i ha realitzat una àmplia activitat docent, darrerament com a professor adherit de la URV, gaudint d'un notable prestigi en el sector vitivinícola i agroalimentari.

La deliberació del Jurat i el lliurament del Premi “Jaume Ciurana” es durà a terme el dimarts, 10 d'octubre, en sessió matinal, a la seu de la Facultat d'Enologia de la URV (Campus Sescelades, a Tarragona) i és pública la concurrència. El lliurament del guardó es clourà amb una conferència magistral a càrrec d'en Lluís Tolosa, sociòleg, escriptor (amb més d'una vintena d'obres publicades), i reconegut divulgador de la cultura del vi, que versarà sobre ”Anàlisi del model d'enoturisme a Catalunya, errors i propostes alternatives”.

Amb aquesta XVIIa edició, Rius&Rius com a empresa de referència en el sector vitivinícola, referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament, creixement i millora econòmica i social del sector.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation