La DO Montsant reuneix en un acte a Munic una vuitantena de professionals del món del vi

Al showroom organitzat pel Consell Regulador de la DO Montsant hi van participar quinze cellers, que van presentar-hi tres vins en cada cas.

DO Montsant a Munic 2017
El dilluns 13 de febrer la DO Montsant va presentar els seus vins a Munic, Alemanya, en un acte adreçat a professionals del sector. Una vuitantena d'importadors, distribuïdors, canal Horeca, botigues especialitzades i premsa, entre altres, es van donar cita en aquest acte per conèixer en exclusiva cellers i vins de la DO Montsant.

La missió comercial a Alemanya, segon país per volum d'exportació de vins Montsant, s'emmarcava en l‘estratègia de promoció internacional de la DO. Cal tenir present que l'exportació suposa prop del 40% de la comercialització d'aquesta DO. I, en el cas d'Alemanya, s'hi ha exportat una mitjana de gairebé 500 mil ampolles anuals en el període 2012-2015.

DO Montsant a Munic 2017
En la missió comercial a Munic, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l'oficina d'ACCIÓ de BerlinAficina d', organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l'er con, hi van prendre part 15 cellers de la denominació d'Origen: Can Blau, Celler Malondro, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Clos Mesorah, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Josep Grau Viticultor, Mas de l'Abundància, Orto Vins, Portal del Montsant, Vendrell Rived, Vins de Mas Sersal i Vinyes Domènech.

Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, valorava positivament l'acte ja que “ha estat una bona oportunitat per als cellers que volen posicionar els seus productes o ampliar la seva presència al mercat alemany”. D'altra banda, Just també argumenta que “el que també volíem era fer marca com a DO, ja que és un factor clau en mercats tan competitius com aquest”.

Pel que fa a l'acte de la DO Montsant a Munic, aquest es va iniciar amb una masterclass adreçada a una selecció de 30 professionals, masterclass sobre la DO que va dirigir la sommelier Yvonne Heistermann. Tot seguit, i fins a les 20h, els cellers desplaçats a Munic van poder presentar els seus vins en un showroom obert als professionals.

La presentació de Montsant a Munic va comptar amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation