Bronze per Costers del Sió a Grenaches du monde

La 5a edició del concurs Garnatxes del Món celebrat del 10 al 12 de febrer a l'Alguer (Itàlia) ha guardonat amb una medalla de bronze el vi Finca Siós 2014 de la DO Costers del Segre. Aquest vi està elaborat amb la varietat garnatxa negra pel celler Costers del Sió de Balaguer.

Finca Siós 2014
El certamen està organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals, i està obert a totes les categories de vins (tranquils, fortificats, escumosos, vins dolços naturals, vins de licor, etc.).

En total s'han atorgat 213 medalles: 104 Medalles d'Or, 87 Medalles d'Argent i 22 Medalles de Bronze, de les quals 108 han estat per Espanya i 37 d'elles per Catalunya.

La garnatxa és una varietat d'origen espanyol (Aragó o Catalunya) que es va implantar molt ràpidament a les vinyes del Mediterrani. Es tracta del raïm més present al món amb prop de 200.000 hectàrees plantades de les quals 100.000 hectàrees es troben a Espanya, la resta a França, a Portugal, a Itàlia (Sardenya), a Grècia, a Mèxic, a Àfrica del Sud, a Califòrnia (regió de Chaparral), a Xile (al sud de Santiago), a Austràlia (a la zona de Perth), etc.

La propera edició del concurs es celebrarà a Catalunya tal i com va anunciar la Consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret des de l'Alguer. Així, a l'abril de 2018, la Terra Alta serà la seu oficial d'aquest certamen.

Finca Siós 2014 és un vi negre vinificat en cups de pedra del s. XII situats al costat d'una de les vinyes. Selecció de raïms per la seva excel·lent qualitat i verema manual en caixes.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Telèfon 93 891 2550 · 
facebooktwitterslideshareWine Moderation