Núm. 102 - 2S/2015

Any 32

Número 102

2on Semestre 2015



LA NOVA AVALUACIÓ SENSORIAL

EDITORIAL

Volkswagen en el paladar


DOSSIER

La nova avaluació sensorial

Paper de l'anàlisi sensorial en enologia

Juan Cacho


ARTICLES


Caracterització organolèptica de vins mitjançant nous mètodes d'anàlisi descriptius

María-Pilar Sáenz-Navajas, Purificación Fernández-Zurbano, Vicente Ferreira, Juan Cacho i DominiqueValentin


Aplicació de noves tècniques ràpides d'anàlisi sensorial a la recerca enològica: prova de categorització de la qualitat seguida d'un perfilat ràpid

Yohanna Alegre, Arancha de la Fuente, Purificación Hernández-Orte, Vicente Ferreira i María-Pilar Sáenz-Navajas


Bases química i sensorial de l'astringència i del sabor amarg

Purificación Fernández-Zurbano, María-Pilar Sáenz-Navajas, José Miguel Avizcuri, Ana Gonzalo, Marivel González, Marta Dizy, Vicente Ferreira i Juan Cacho


CRÒNICA

Enologia URV: sessió inaugural del curs 2015-16, nous vins i reconeixement

Redacció


NOTÍCIES

L'ACE participa en el jurat dels Premis CARTAVÍ 2015

Premi Jaume Ciurana d'Enologia

La Nit del Sommelier 2015

Menció especial a Laffort als premis SITEVI 2015

Vinari 2015

#ViCatalà

INCAVI i Mostra de Vins d'aniversari

Es presenta la Guia de Vins de Catalunya 2016

Most Festival

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation