Un centenar d’assistents al Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs dedicat a les Habilitats Complementàries de l’Enòleg

Durant la Nit de l'Enòleg han estat distingits Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres com "Enòleg sènior", Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet , ha obtingut el guardó a la "Millor trajectòria professional", i Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut ha sigut la escollida com a la "Jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació aquest any s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català a través de la comunitat interactiva Vintaix.

Signatura conveni
Durant la jornada tècnica de divendres, 28 de març de 2014, un centenar d'enòlegs i estudiants d'enologia de la URV (becats per l'empresa Laboratorios Randox) s'han reunit a l'Aula Magna d'aquesta Universitat. El Congrés arrencava amb la signatura d'un conveni amb la URV i la inauguració del la Jornada Tècnica per part del Vicerector, el Sr. Josep Manuel Ricard.

XXV Congrés ACE Tast
La temàtica del XXV Congrés va permetre repassar en profunditat les habilitats complementàries que desenvolupen els enòlegs. En aquests moments l'enòleg no pot crear només el vi sinó que ha de ser capaç de comunicar la història que s'amaga al seu darrere, contextualitzar-lo amb la resta de vins del món, conèixer les tècniques de publicitat, i les eines socials de comunicació.

La jornada va finalitzar amb un tast comentat i una taula rodona de vins de diferents tendències actuals on participaren el degà de la Facultat d'Enologia, Dr. Joan Miquel Canals, Dra. Montse Nadal, Sr. Joan Gómez Pallarès i Sr. Cèsar Cànovas.

Membres URV
A continuació, La Nit de l'Enologia, patrocinada per Verallia, fou celebrada al Centre Tarraconense - El Seminari, amb la presència de l'Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí i Aixut, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i del Secretari Gral. de la URV, Sr. González Sanmartí. Va estar amenitzada amb música en directe mentre es lliuraven els guardons i un reconeixement a la URV pel 25è aniversari de l'inici dels Estudis Universitaris d'Enologia en el nostre país.

Representant de Verallia
Els guardons han estat lliuratS a l'enòleg Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres com "Enòleg sènior". Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet , ha obtingut el guardó a la "Millor trajectòria professional", Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut ha sigut la escollida com a "Jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació enguany s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català a través de la comunitat interactiva Vintaix.

Premiats Nit Enologia 2014
En la Nit de l'Enologia s'han tastat vins dels enòlegs reconeguts i dels cellers: Adernats, Vinicola de Nulles, i Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de Bràfim, Miquel Torres i vermut Miró de la D. O. Catalunya, i dels cellers col·laboradors: Freixenet, Gramona, Mascaró i durant el congrés s'han degustat vins de la URV.

El Congrés va concloure el dissabte, 29 de març, amb una calçotada a la Finca Experimental Mas dels Frares de la Universitat Rovira i Virgili.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation