XXIV Congrés de l’ACE - Aspectes Vitícoles en la Qualitat del Raïm

El passat divendres 15 de març de 2013 més d'un centenar d'enòlegs es van reunir al Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs per repassar els aspectes més importants de la viticultura que incideixen en la qualitat del raïm per a elaborar vins de tipologies diferents.

La jornada tècnica va arrencar amb la definició de qualitat tan des de la benvinguda del president de l'ACE com des de la ponència inaugural; entenent aquesta qualitat des de la vessant analítica, sensorial i/o satisfacció del consumidor.

XXIV Congres
Es van exposar aspectes que incideixen en la relació vigor-producció, clau per a comprendre els factors: sòls, nutrició, reg i petjada hídrica. En l'àmbit mediambiental, també es va presentar un exemple de càlcul de la petjada del carboni. Un repàs històric de la normativa de fitosanitaris va donar a entendre el plantejament actual dels tractaments estratègics enfront a plagues per a les viticultures convencional o ecològica. Un exemple de verema mecànica va il·lustrar l'avenç en la precisió i la selecció de la collita. Després de la visió del conreu vitícola, una exposició de l'evolució varietal al món, des del sector planterista complementada amb un tast, ha fet apreciar les tendències actuals del mercat en varietats i clons. La jornada va finalitzar amb una taula rodona amb experts que van donar el seu punt de vista i resposta a necessitats i plantejaments que sorgeixen als enòlegs.

Podeu consultar aquí les ponències del Congrès.

Congrés 2013
Congres 2013

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation