Núm. 098 - 2S/2013

2n semestre 2013
Editorial

La dinàmica i el frau entre ciència i agricultura

Dossier

El vi: una biocatàlisi d'alta expressió, Sergi Ferrer

Articles

Estructura i composició del raïm i la seva contribució al vi, Pablo Carbonell Bejerano i José Miguel Martínez Zapater

Metabolisme nitrogenat de Saccharomyces cerevisiae en la fermentació del vi, Albert Mas, Gemma Beltrán, Marta Sancho, Alicia Gutiérrez, Rosana Chiva i José Manuel Guillamón

Entrevista

María Luisa González San José: «En el grau en què la ciència progressi, ho farà el vi», Blanca Ozcáriz Raventós

Recerca

Creació i persistència de l'aversió condicionada per al pastoreig d'ovelles en vinyes, C.L. Manuelian, E. Albanell, M. Rovai, A.A.K. Salama i G. Caja

Crònica

XXXI Congrés Internacional del Cava, Núria Raventós

Punt de mira

La verema, punt i seguit, Josep Anton Llaquet

Notícies

Seminari pràctic sobre impostos especials i el nou e-DA

Premis Vinari 2013

Paraula de surer

Mètode per a mesura de colors probables i predir perfils aromàtics

Més inversió per a desenvolupament sostenible

Palmarès de la Innovació

La Confederació Europea del Suro presenta novetats en certificació de qualitat

Nova gerent del Cork Center Laboratory

El mapa vitivinícola, a estudi

Jornada «Vins d'alçada, cultius de nivell»

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation